23 Ekim 2013 Çarşamba

SÖĞÜŞ & LAVAŞ


SÖĞÜŞ & LAVAŞ 

Malzemeler:

1 adet temizlenmiş dana dili
Veya bütün kuzu kelle
3 adet soğan
3 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı pul biber
Tuz

Yapılışı:

Temizlenip yıkanmış dana dili bir düdüklü tencereye alınır üzeri basana kadar su eklenir ve düdüklü tencerede 1 saat pişirilir.
Diğer tarafta soğanlar ince ince yarım ay şeklinde , domatesler küp küp maydanozlarda ince ince doğranır.
Dana dili soğuduğu zaman ince ince kıyılır.
Doğradığımız malzemeler pul biber ve tuzu eklenip karıştırılır.
Lavaşla servis edilir.

Lavaş İçin Malzemeler:

Yarım paket yaş maya
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un


Lavaşlara sürmek için:

Margarin

Lavaşın Yapılışı:

Tuz maya bir kaba alınır Ardından ılık su ilave edilerek maya eritilir.Aazar azar un ilavesi ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Hamur dan 12 beze yapılır bezeler pasta tabağı boyutunda oklavayla açılır.
Yağsız teflon tavada pişirlir.
Pişen lavaşların bir tarafına margarin sürüp üst üste koyulur..
Lavaşlar hemen servis yapılmayacaksa bir beze sarıp muhafaza edilir.

http://semadanlezzetler.blogspot.com/

Afiyet Olsun...

10 yorum:

  1. Yok böyle bir lezzet.Her türlü sakatata bayılan benim için yanında sakın yatma bol bol ye menüsü.Elinize sağlık efendim.

    YanıtlaSil
  2. sakatat yemem ama görüntü sunum çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. OOO Tamda eşime göre..ellerine sağlık canım,nefis..

    YanıtlaSil
  4. Allahım bu nasıl bir güzellik :)
    Bu akşam size misafirim Semacım artık kurtuluşun yok :)
    Ellerine sağlık canım :)
    Öpüyorum...

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık arkadaşım ben de çok severim ve çocuklar için sık yaparım

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...