KARA KIZ PASTASI
Pandispanyası için:
3 adet yumurta
1 buçuk çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı kakao
2,5 çay bardağı un
Krema için:
3 su bardağı süt
2 yemek kasığı un (tepeleme)
1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
Yarım su bardağı seker
1 paket kremşanti
1 çay bardağı süt(kremsanti icin)
ARASINA :
1 Büyük muz ve 80 gr sütlü veya bitter çikolata
Kremanın Yapılış:
Süt,seker,un nişasta hepsini tencereye koyup karıştırarak pisirp.iyice sogutalım.
Kremşantiyi soguk sutle çırpıp hazırladığımız kremanin içine koyup hepsini birlikte mikserle tekrar çırpalım.
Yumurta ve şeker iyice köpürene kadar iyice çırpın Suyu ilave edip karıştırın. Kabartma tozunu nişastayı una eleyip katın köpürtülmüş yumurtaya ilave edin karıştırın.Kekten akışkan kıvamda olacak yağlı kağıt serilmiş küçük boy kare tepsi veya kalıba karışımı boşaltın Isıtılmış 175 derece fırında pişirin.Ilıyınca ortadan ikiye kesin parçanın birinin şekerli sütle ıslatın.Kremanın bir kısmını üzerine yayın.Arasına dilimlenmiş muzları ve rendelenmiş çikolatayı döşeyin.Diğer kekide ıslatıp üzerine kapatın.Kalan kremayla üzerini sıvayın Rende çikolata serpin.En az 4-5 saat sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN....
Krema için:
3 su bardağı süt
2 yemek kasığı un (tepeleme)
1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
Yarım su bardağı seker
1 paket kremşanti
1 çay bardağı süt(kremsanti icin)
ARASINA :
1 Büyük muz ve 80 gr sütlü veya bitter çikolata
Kremanın Yapılış:
Süt,seker,un nişasta hepsini tencereye koyup karıştırarak pisirp.iyice sogutalım.
Kremşantiyi soguk sutle çırpıp hazırladığımız kremanin içine koyup hepsini birlikte mikserle tekrar çırpalım.
Yumurta ve şeker iyice köpürene kadar iyice çırpın Suyu ilave edip karıştırın. Kabartma tozunu nişastayı una eleyip katın köpürtülmüş yumurtaya ilave edin karıştırın.Kekten akışkan kıvamda olacak yağlı kağıt serilmiş küçük boy kare tepsi veya kalıba karışımı boşaltın Isıtılmış 175 derece fırında pişirin.Ilıyınca ortadan ikiye kesin parçanın birinin şekerli sütle ıslatın.Kremanın bir kısmını üzerine yayın.Arasına dilimlenmiş muzları ve rendelenmiş çikolatayı döşeyin.Diğer kekide ıslatıp üzerine kapatın.Kalan kremayla üzerini sıvayın Rende çikolata serpin.En az 4-5 saat sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN....
Ben o dilimi alıyorum canım . Hava sıcakçok fena mayışmış durumdayım. Elim ayağım tutmuyor :)
YanıtlaSilO yüzden o tabakdaki dilim bana yeter.Ellerine sağlık...
tamam canım afiyet olsun teşekkür ederim
Siltam kara kız olmus bu elıne sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim Selmacım
SilÇikolatalı tam benlik..:)
YanıtlaSilBana yok mu?:p
maalesef sana kalmadı :)))
SilBen bu kara kızı yerim yerr :))
YanıtlaSilEline sağlık :)
ye canım afiyet olsun :)
Silnefis ,ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler Mehtapçım
Silbu çok güzel olur canım eline sağlık hafif ve lezzetli
YanıtlaSil