5 Ocak 2022 Çarşamba

Harem Güveci






Harem Güveci

ETİ İÇİN;
500 gr kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
3 adet yeşil biber
2 adet domates
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
Pulbiber, karabiber, kimyon tuz
2 adet defne yaprağı
1tatlı kaşığı salça

PİLAVI İÇİN;
1 su bardağı arpa şehriye
Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı su
Tuz

BEŞAMEL SOSU İÇİN ;
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1,5 su bardağı süt tuz, karabiber

ÜZERİ İÇİN :
Rendelenmiş kaşar peynirli

ETİ İÇİN;
Önce tavayı ısıtıp, kuşbaşı etimizi koyup suyunu bırakıp çekene kadar kavurun ve sıvı yağ ekledikten sonra soğanları ve biberleri defne yapraklarını koyup iyice kavurun üzerine kabuğu soyulmuş küçük doğranmış domatesleri ve salçasını ekleyip karabiber, pulbiber kimyon ekledikten sonra üzerine yeteri kadar sıcak su koyup biraz daha suyunu çekene kadar pişirin.Defne yapraklarını çıkarın.

PİLAVI İÇİN; Önce Tencereye sıvı yağ ve tereyağımızı koyup şehriyelerimizi de ekledikten sonra rengi değişinceye kadar kavurun tuz ve kaynar suyunu ekleyip yumuşayıp suyu çekene kadar pişirip demlenmesi için kenara alın.

BEŞAMEL SOSU İÇİN; Tavaya tereyağımızı koyup erittikten sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun ve sütünü yavaş yavaş ekleyip boza kıvamına getirin şayet koyu olursa süt ekleme yapabilirsiniz tuz ve karabiber ekleyip altını kapatın.
Demlenen pilavı ve pişen etlerimizi bir kabın içinde karıştırın. Sonra küçük güveç kaplarımıza eşit şekilde paylaştıralım.
Üzerlerine Beşamel sosdan paylaştırıp rendelenmiş kaşar peyniri serptikten sonra 180°fırında üzeri kızarana kadar pişirin sıcak olarak servis edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...