SELAMÜN ALEYKÜM BLOGCANLAR VE TAKİPÇİLERİM .SİZLERE ÇITIR ÇITIR VE YAPMASI ÇOK ZEVKLİ BİR AÇMA TARİFİ PAYLAŞACAĞIM. SEVGİLERİMLE....
TARİFİMİZ İSE ŞÖYLE:
DENİZ KABUĞU AÇMA
MALZEMELER:
1 Adet yumurta
Yarım su bardağı su
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
¼ yaş maya
Aldığı kadar un
Yarım su bardağı su
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
¼ yaş maya
Aldığı kadar un
ARALARINI YAĞLAMAK İÇİN:
100 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Tüm hamur malzemelerle yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
Hamuru mayalanmasını beklemeden altı eşit parçaya bölelim ve yuvarlayalım..
Birinci bezeyi oklava yardımıyla açabildiğimiz kadar ince açalım
Tereyağını kısık ateşte eritelim üzerine sıvıyağı katıp karıştıralım.
Fırça yardımıyla yağı yufkanın her tarafına sürelim.
İkinci bezeyide aynı büyüklükte açalım ve ilk yufkanın üzerine yerleştirelim yağlayalım.Bu iki kat yufkayı bohça şeklinde katlayalım.
Diğer dört bezeyide ikişerli gruplar halinde açarak aynı şekilde katlayarak hazırlayalım.İlk katladığımız bohçadan başlayarak merdane yardımıyla açalım.
Çok hafif şekilde yağlayalım.Sonrasında bir parmak genişliğinde şeritler halinde keselim.Her bir şeriti rulo yaparak saralım.
Rulonun tam ortasından parmağımızla içeri doğru biraz bastırarak dışa doğru esneterek şekil almasını sağlayalım.
Alt kısmını ortada büzdürerek, toplayalım.Tüm ruloları bu şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serili tepsimie dizelim Diğer katladığımız bohçalarıda bu şekilde hazırlayalım. Üzerlerine kalan yağımızdan sürelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim
Hamuru mayalanmasını beklemeden altı eşit parçaya bölelim ve yuvarlayalım..
Birinci bezeyi oklava yardımıyla açabildiğimiz kadar ince açalım
Tereyağını kısık ateşte eritelim üzerine sıvıyağı katıp karıştıralım.
Fırça yardımıyla yağı yufkanın her tarafına sürelim.
İkinci bezeyide aynı büyüklükte açalım ve ilk yufkanın üzerine yerleştirelim yağlayalım.Bu iki kat yufkayı bohça şeklinde katlayalım.
Diğer dört bezeyide ikişerli gruplar halinde açarak aynı şekilde katlayarak hazırlayalım.İlk katladığımız bohçadan başlayarak merdane yardımıyla açalım.
Çok hafif şekilde yağlayalım.Sonrasında bir parmak genişliğinde şeritler halinde keselim.Her bir şeriti rulo yaparak saralım.
Rulonun tam ortasından parmağımızla içeri doğru biraz bastırarak dışa doğru esneterek şekil almasını sağlayalım.
Alt kısmını ortada büzdürerek, toplayalım.Tüm ruloları bu şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serili tepsimie dizelim Diğer katladığımız bohçalarıda bu şekilde hazırlayalım. Üzerlerine kalan yağımızdan sürelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim
Ellerinize sağlık.. Afiyetle yenmişlerdir. Çok güzeller.
YanıtlaSilHayırlı akşamlar Sema hanım. :) Tarifimi beğenip denemiş olmanıza sevindim. Blog hayatınızda başarılar dilerim. Yolunuz açık olsun inşaAllah.
YanıtlaSilAmin Teşekkür ederim :)
Silşekli çok güzel canım.çok beğendim.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sevgiler..
Silcok şirinler sema hnm elinize saglık sema hnm bu güzel şeyleri yiyip kilo almıyonuzmu hepsini denememek için kendiimi tutuyorum..)
YanıtlaSilTeşekkürler Beyhan hanım :)
Sililk defa gördüğüm bir şekil. sizinde tarifi aldığınız arkadaşınızın da ellerine sağlık. sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkürler sevgiler..
Silne guzel olmuslar ellerıne sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler Selma
Silharika bir anlatım olmuş görsellik muhteşem elinize sağlık sema hanım...
YanıtlaSilTeşekkürler Handan hanım :)
Silayrıntılı anlatım çok iyi olmuş, eline sağlık güzel bir tarif..
YanıtlaSilTeşekkür ederim..
SilEllerine sağlık değişik güzel bir poğaça sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkürler sevgiler..
SilSemacım Ellerine sağlık.Bunu mutlaka deneyeceğim.Harika gözüküyor.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Şulecim :)
SilVe aleyküm selam
YanıtlaSilÇok güzel ve değişik olmuş bencede açma daha çok benzemiş
ellerine sağlık
Merhabalar.. Bloguma biraktiginiz yorum icin cok tesekkur ederim, cok cok memnun oldum :) gorur gormez hemen sizi ziyarete geldim ve blogunuzu cok begendim.. Pogacayi tum detaylariyla gostermeniz cok guzel, bende mutlaka denicem. Ellerinize saglik... renkliimutfak
YanıtlaSilHoş geldiniz teşekkürler
SilNe güzel bir görüntü. Afiyet olsun.
YanıtlaSil