PATATESLİ MİLFÖY POĞAÇA
MALZEMELER:
1 Yumurta (akı içine sarısı üzerine)
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı aktif kuru maya
Yarım çay bardağı ılık su (mayayı eritmek için)
1 tatlı kaşığı tuz (silme)
2 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
ARALARINA SÜRMEK İÇİN:
Yumuşak margarin veya tereyağ
İÇ HARCI:
1 adet kuru soğan mink küp doğranmış
4 orta boy çiğden rendelenmiş patates
1 tatlı kaşığı salça
tuz-kırmızı toz biber-kimyon-karabiber
sıvıyağ
YAPILIŞI:
Öncelikle sıvıyağda kuru soğan az şekerle kavrulur.
Üzerine salça ve baharatlar katılır 2-3dk daha kavrulur.Üzerine çiğden rendelenmiş patatesler ilave edilir.Çiğ kokusu çıkana kadar karıştırılır,.(pişmesine gerek yok) ılıtılır.
Tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yoğuralım. Hazırlanan hamuru dörde bölelim.Her parça hamuru merdane yardımı ile servis tabağı büyüklüğünde açıp,yeteri kadar kadar margarini üzerine sürelim.Yağlanan hamurları bohça şekilinde katlayalım.Tüm bezelere aynı işlemi yaptıktan sonra,ilk yaptığımız hamurdan başlayarak ,merdane yardımı ile açıp önce dörde sonrada sekize bölelim.İç harcımızdan geniş taraflarına yerleştirip yanlarını az katlayıp rulo şekilde saralım.Tüm bezelere aynı işlemi yaptıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürelim.15 dk kadar tepside mayalandıralım Önceden ısıtılmış 190 derce fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim..
AFİYET OLSUN..
1 Yumurta (akı içine sarısı üzerine)
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı aktif kuru maya
Yarım çay bardağı ılık su (mayayı eritmek için)
1 tatlı kaşığı tuz (silme)
2 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
ARALARINA SÜRMEK İÇİN:
Yumuşak margarin veya tereyağ
İÇ HARCI:
1 adet kuru soğan mink küp doğranmış
4 orta boy çiğden rendelenmiş patates
1 tatlı kaşığı salça
tuz-kırmızı toz biber-kimyon-karabiber
sıvıyağ
YAPILIŞI:
Öncelikle sıvıyağda kuru soğan az şekerle kavrulur.
Üzerine salça ve baharatlar katılır 2-3dk daha kavrulur.Üzerine çiğden rendelenmiş patatesler ilave edilir.Çiğ kokusu çıkana kadar karıştırılır,.(pişmesine gerek yok) ılıtılır.
Tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yoğuralım. Hazırlanan hamuru dörde bölelim.Her parça hamuru merdane yardımı ile servis tabağı büyüklüğünde açıp,yeteri kadar kadar margarini üzerine sürelim.Yağlanan hamurları bohça şekilinde katlayalım.Tüm bezelere aynı işlemi yaptıktan sonra,ilk yaptığımız hamurdan başlayarak ,merdane yardımı ile açıp önce dörde sonrada sekize bölelim.İç harcımızdan geniş taraflarına yerleştirip yanlarını az katlayıp rulo şekilde saralım.Tüm bezelere aynı işlemi yaptıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürelim.15 dk kadar tepside mayalandıralım Önceden ısıtılmış 190 derce fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim..
AFİYET OLSUN..
Ellerine sağlık canım yumuşacık missss gibi olmuşlar...
YanıtlaSilAfiyetle yiyiyn inşallah...
Sevgilerimle...
Teşekkür ederim Canım.sevgiler.
Silmımm.nefis olmuş,ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Canım.sevgiler.
SilÇok güzel görünüyor gerçekten ,ellerinize sağlık.Benim de denemem gerekiyor valla :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Deneyin çok lezzetli oluyor.:)
SilCanım bende adını okuduğumda Semacığım kolay bir tarif verecek sanıyorum.
YanıtlaSilAnam nerede Milföyüde kendi hazırlıyor:)
Ellerine sağlık canım :)
Teşekkür ederim Gülaycım sevgiler canım..
SilBenim süper, Favori tarifimdir. herkese öneririm.Yaş maya ile daha ayrık ayık olur.Milföy gibi. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim .Nursevin hanım.Dikkate alacağım birdahakine yaş mayayla deneyeceğim..:)
SilHemen aldım notumu uygun zamanda yapaçağım beslenme çantaları için ideal olmuş eline sağlık canım
YanıtlaSilTeşekkür ederim Canım.sevgiler.
SilEllerinize sağlık sema hanım deniycem sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkür ederim .Mutlaka deneyin sevgiler...
SilTarifinizi dikkate alicam tskr ederiz bizimle paylastiginiz icin
YanıtlaSil