YEŞİL MERCİMEKLİ KISIR
MALZEMELER:
1 su bardağı yeşil mercimek (pişmemiş hali)
1,5 su bardağı köftelik ince bulgur
1çay bardağı kadar sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 büyük boy kuru soğan
4-5 adet taze soğan ince doğranmış
2 orta boy havuç (rendelenmiş)
1tutam ince kıyılmış maydonoz
1 tutam ince kıyılmış roka
7-8 yaprak marul (ince doğranmış)
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
2 limonun suyu
ince doğranmış
1,5 su bardağı köftelik ince bulgur
1çay bardağı kadar sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 büyük boy kuru soğan
4-5 adet taze soğan ince doğranmış
2 orta boy havuç (rendelenmiş)
1tutam ince kıyılmış maydonoz
1 tutam ince kıyılmış roka
7-8 yaprak marul (ince doğranmış)
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
2 limonun suyu
ince doğranmış
YAPILIŞI:
Mercimekleri suda iyice yumuşayana kadar haşlayıp suyunu süzün. Kuru
soğanı sıvıyağda kavurun salçaları ekleyip birkaç dakika daha kavurun
üzerine bulguru ekleyin yeteri kadar kaynar su ekleyip suyunu çekince
ocağın altını kapatın,dinlenmeye bırakın Bulgur ılıyınca üzerine yeşil
mercimeği kıyılmış taze soğanı, maydanozu,marulu,rokayı ve rendelenmiş
havuçları limon suyunu nar ekşisini ve baharatları ekleyip iyice
karıştırın
Nefis sağlıklı bir kısır ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkür ederim Özgen hanım sevgilerimle..
YanıtlaSil