2 Ekim 2023 Pazartesi

Çıtır açma poğaça




 Çıtır açma poğaça

Malzemeler
1 bardak süt (250 ml bardaklarla)
1 bardak su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
150 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
 
içine
Ben patatesli yaptım
Arzu edenler peynirli de yapabilir çok yakışıyor
 
Yapılışı
Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim hamuru 40 dakika mayalandırın 10 adet bezeye ayırın bezeleri un ile açın katlayın (resimler de katlanma şekli var) kenara alın diğer bezeleride aynı şekilde yapın. İlk yaptığınız hamuru elinizle biraz büyütüp sarın 3 e bölün tepsiye alın ve buzlukta 5 dakika dinlendirin,kesilen yer üstte kalacak şekilde bastırın az açın iç harçtan ekleyip kapatın tepside 15 dakika bekletin yumurta sarısı ve kalan yağı karıştırıp sürün.. 180 derecede kızarana kadar pişirin.
.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...