1 Ekim 2023 Pazar

3 malzemeli puf börek



 

3 Malzemeli Puf Börek
 
Malzemeler 
 
6 adet yufka
600 gr süzme yoğurt
200 gr tereyağ
 
Üzerine
yumurta sarısı
 
Yapılışı
Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Tereyağını eritelim.Süzme yoğurda Sürülebilir mayonez kıvamına gelinceye kadar biraz su ekleyelim yaklaşık yarım su bardağı bu yoğurdun kıvamına göre değişiklik gösterebiliyor bazen çeyrek su bardağı da yetiyor.3 yufka 3 yufka şeklinde yapıyoruz.İlk yufkayı tezgaha Serelim tereyağından sürelim.3-4 yemek kaşığı kadar yoğurtdan sürelim ikinci yufkamızı üzerine Serelim tekrardan 2-3 tereyağı yoğurt ekleyelim sürelim.3.Yufkamızı da Serelim yine aynı şekilde üzerine tereyağı ve yoğurttan sürelim. Üçgen şekilde sigara böreği gibi keselim.Kestiğimiz parçaları rulo yapalım.Eğer dondurucuya koyacaksanız altı yufkadan yapın ama dondurucuya koymayacaksanız üç yufkadan bir fırın tepsisi börek çıkıyor. Hazırladığımız böreklerden dondurucuya koyacağımızı poşetleyip dondurucuya atalım. Pişireceğimizi tepsiye koyalım üzerine yumurta sarısı sürelim Susam serpiştirelim. Önceden ısıtılmış 200° fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirelim.Sıcak tüketmenizi tavsiye ederim.Bu böreğin iç harcı yok ama Yediğiniz zaman peynir tadı veriyor.
Not:Dondurucuya Koyduğumuz börekleri pişireceğimz zaman buzunu çözdürmeden tepsiye yerleştirelim üzerine yumurta sarısı sürüp yine ayni pişirelim.
 
Afiyet olsun

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...