1 Ekim 2023 Pazar

Macar kebabı

 

 



 

Macar Kebabı 
 
Ben iki ölçüden çok yaptım sizlere tek ölçü ile yazıyorum
500 Gr kuzu veya hindi but kuşbaşı
Orta boy 2 patlıcan
Orta boy 2 patates
1 adet küp küp doğranmış domates
1 su bardağı bezelye
Yarım su bardağı mısır
 
Başemal sos
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
Karabiber
Köri
 
Yapılışı
Eti mühürleyerek kavuruyoruz suyunu salınca kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz. Suyunu çektiğinde tam pişmemiş olursa biraz kaynar su ekleyerek güzelce pişiriyoruz.
Patlıcanları ve patatesleri küp küp doğrayıp kızartıyoruz. Bezelyeleri mısırları haşlıyoruz. Domatesi küp küp doğruyoruz. Bütün pişen malzemeleri karıştıriyoruz. başemal sosu için sütü unu tereyagini karıştırıp pişiriyoruz. Başemal sosu da malzemeye ekleyip yediriyoruz ve kebabı fırın tepsisine alıyoruz.
Üzerine kasarı ekleyip 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
 
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...