KIYMALI TOP (GİRİT) KABAK DOLMASI
MALZEMELER:
1 kilo tombik girit kabağı
1 adet orta boy kuru soğan (küçük doğranmış)
1 adet orta boy domates (kabuğu soyulup,küçük doğranmış)
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığ biber,domates salçası karışımı
150 gr kıyma
1 küçük çay bardağı pirinç
Karabiber,pul biber,kişniş,kimyon,
tuz
Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 adet orta boy kuru soğan (küçük doğranmış)
1 adet orta boy domates (kabuğu soyulup,küçük doğranmış)
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığ biber,domates salçası karışımı
150 gr kıyma
1 küçük çay bardağı pirinç
Karabiber,pul biber,kişniş,kimyon,
tuz
Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
Yarım çay kaşığı zerdeçal
YAPILIŞI:
Kabakların üst kısmını kapak şeklinde kesip, içini çok ince olmayacak şekilde oyun. İçlerine tuz serperek ovun.Bir tepsi içinde kıyma,pirinç,kıyılmış malzemeler,tuz,zeytinyağı ve baharatlar karıştırın.
İç malzemesinden kabakların ağzında boşluk kalacak şekilde doldurun. fazla bastırmayın ki, içi kuru kalmasın.
Yeteri kadar sıcak su ekleyin dolmaların içinede gelecek şekilde.... Aralara biraz tuz serpin.Kabakların kapaklarını kapatın.Tencerenin kapağınıda kapatıp,önce yüksek ateşte kaynayınca kısık ateşte pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.