7 Mayıs 2015 Perşembe

KREM ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE













KREM ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE


MALZEMELER:

2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tepeleme kahvaltılık çikolata
1 çay bardağı erimiş tereyağ veya margarin
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2,5--3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kakao

YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri çırpın.Diğer sıvı malzemeleri de ilave edip,tekrar çırpın.Çikolata damla çikolata un ve kabartma tozunu da ilave edip,ele yapışan toplanmayan yumuşak bir hamur yoğurun .Buzdolabına kaldırın 1 saat kadar bekletin .Dolaptan çıkardığınız hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp yuvarlayın.Pudra şekerine bulayın.Isıtılmış 200 derece fırında çatlayana kadar,Çatladıktan sonra ısıyı 175 dereceye düşürün toplamda 10 -12 dak pişirin.Soğuyunca tepsiden çıkarın..

AFİYET OLSUN..

1 yorum:

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...