İYİ AKŞAMLAR TÜM TAKİPÇİLERİM BU ÇORBA TARİFİNİ ANKARA'YA İLK GELDİĞİMİZ ZAMANLARDA BÜYÜK KIZIM TELEVİZYON PROGRAMINDAN ALMIŞ.BİZ SEVEREK YAPIP,İÇİYORUZ ORJİNALİNDE TAVUK BULYON VARDI.SİZLER BULYON VEYA GERÇEK TAVUK SUYU HANGİSİ SİZE UYGUNSA ONLA YAPABİLİRSİNİZ.ÇOK NEFİS BİR ÇORBADIR..
HAVUÇ ÇORBASI
MALZEMELER:
3 adet havuç
1.5 yemek kaşığı un
1 limon suyu ve kabuğunun rendesi
2 diş sarımsak
Tuz
Sıvı Yağ
Tavuk suyu-veya 1 adet tavuk bulyon
YAPILIŞI:
Havuçlar halka halka doğraır ve haşlanır.
Un sıvı yağda kavrulur.Çeşme suyuyla açılır.
İçerisine haşlanmış havuçlar,doğranmış sarımsak,
Limon suyu ve kabuğunun rendesi,yeteri kada tuz eklenir.
Blendırdan geçirilir.
5-10 dk kaynatılıp ocaktan alınır.
Un sıvı yağda kavrulur.Çeşme suyuyla açılır.
İçerisine haşlanmış havuçlar,doğranmış sarımsak,
Limon suyu ve kabuğunun rendesi,yeteri kada tuz eklenir.
Blendırdan geçirilir.
5-10 dk kaynatılıp ocaktan alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.