ELMA POĞAÇA
MALZEMELER:
1 yumurta akı içine sarısı üzerlerine
2 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım paket yaş maya
2 Yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
Aldığı kadar un
2 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım paket yaş maya
2 Yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
Aldığı kadar un
İÇİNE:
Beyaz peynir
ÜZERİNE:
Nane yaprakları ve çubuk kraker
YAPILIŞI:
Tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yoğrulur.Yarım saat
mayalandırılır.Mayalan hamurdan muffin kalıbının içini kaplayacak
şekilde parçalar kopartılır .Yuvarlanır,avuç içinde açılır.İçine yeteri
kadar peynir konulup kapatılır.Kapattığımız yer altta kalacak şekilde
kalıba yerleştirilir.Çubuk kraker ortadan ikiye bölünür.Poğaçanın tam
ortasına dibe değecek şekilde batırılır.Üzerlerine yumurta sarısı
sürülür.Nane yaprakları yerleştirilir Önceden ısıtılmış 180 derece
fırında pişirilir.
NOT:POĞAÇALAR TOMBİŞ OLDUĞU İÇİN ÇOK KIZGIN FIRINDA PİŞİRİLMEMELİ İÇLERİ TAM PİŞMEYEBİLİR
NOT:POĞAÇALAR TOMBİŞ OLDUĞU İÇİN ÇOK KIZGIN FIRINDA PİŞİRİLMEMELİ İÇLERİ TAM PİŞMEYEBİLİR
Görüntü süpeeeer.... eline sağlık Semacım.. (^_^)
YanıtlaSilEline sağlık Semacım çok güzel gözüküyorlar balmumundan yapılmış gibi Tariflerini yapan birisi olarak lezzetine şüphe yok zati selamlar sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgiler
SilÇok şık, hatta ben gerçekten içide elmalı zannetmiştim.Elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim
Silsüper olmuş elinize sağlık...
YanıtlaSilharıka gorunuyor emınım tadıda süper olmuştur...ellerine sağlık...sevgıler zeynep
YanıtlaSilTeşekkür ederim
SilCok guzel bir fikir elma seklinde. Ellerinize saglik
YanıtlaSilTeşekkür ederim
Silne kadar güzel görünüyorlar böyle..çok sevimliler..Aklınla bin yaşa :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
bayıldım şekillerine
YanıtlaSilTeşekkürler :))
SilHarika bir sunum ellerine saglik..
YanıtlaSilbayıldım :)
YanıtlaSilcanım yaptım ...kendı tarıfımı kullandım ama seklı senden aldım teşekkürler canım arkadaşım adınıda zıkrettım:)))))))
YanıtlaSilhttp://tatlczeynep.blogspot.com.tr/2014/06/elma-sekilli-pogaca.html
Bende yaptim tarifinizi suan pismelerini bekliyorum. Simdiye kadar ki asamalar guzeldi inaniyorum ki pistikten sonrada guzel olacak. Paylasiminiz icin cok tesekkur ederim. Hakkinizi helal edin.
YanıtlaSil