YONCA POĞAÇA
MALZEMELER:
1 yumurta (akı içine sarısı üzerlerine )
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı ılık su
1 adet haşlanmış patates
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Aldığı kadar un.
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı ılık su
1 adet haşlanmış patates
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Aldığı kadar un.
İÇ HARCI:
3 adet haşlanmiş patates (rendelenmiş)
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
Karabiber-tuz
Salça
Doğranmış ıspanak
( hepsi birlikte kavrulur )
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
Karabiber-tuz
Salça
Doğranmış ıspanak
( hepsi birlikte kavrulur )
YAPILIŞI:
Tüm hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğrulur.Yarım saat ılık
ortamda mayalandırılır.Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler
yapılır.Merdaneyle çay tabağından biraz büyük olacak şekilde
açılır.İçine yeteri kadar iç harcından konarak yuvarlanır.Kapatılan yer
alta getirilerek elimizle veya merdaneyle yassıltılır.Mutfak makası
yardımıyla ortada yer kalacak şekilde sekize kesilir.Kesildikten sonra
kıvırma işlemi tepside yapılmalıdır.İki parçası aynı yöne yani içe doğru
kıvrılır,diğer altısı aynı şekilde yapılır.Hamur bitene kadar devam
edilir.Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.Tam ortalarına susam serpilir
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
ellerine sağlık sevgili sema.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
SilEllerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Sevil hanım :)
Silellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim
Silçok orjinal ellerinize sağlık çok da güzel görünüyor
YanıtlaSilTeşekkür ederim Hande hanım :)
SilGörüntüsü çok güzel olmuş ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım :)
Sil