20 Mart 2014 Perşembe

YONCA POĞAÇA


YONCA POĞAÇA

MALZEMELER:

1 yumurta (akı içine sarısı üzerlerine )
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı ılık su
1 adet haşlanmış patates
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Aldığı kadar un.

İÇ HARCI:

3 adet haşlanmiş patates (rendelenmiş)
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
Karabiber-tuz
Salça
Doğranmış ıspanak
( hepsi birlikte kavrulur )

YAPILIŞI:

Tüm hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğrulur.Yarım saat ılık ortamda mayalandırılır.Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır.Merdaneyle çay tabağından biraz büyük olacak şekilde açılır.İçine yeteri kadar iç harcından konarak yuvarlanır.Kapatılan yer alta getirilerek elimizle veya merdaneyle yassıltılır.Mutfak makası yardımıyla ortada yer kalacak şekilde sekize kesilir.Kesildikten sonra kıvırma işlemi tepside yapılmalıdır.İki parçası aynı yöne yani içe doğru kıvrılır,diğer altısı aynı şekilde yapılır.Hamur bitene kadar devam edilir.Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.Tam ortalarına susam serpilir Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN..

10 yorum:

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...