KAŞARLI ÇÖREK
MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta akı içine sarısı üzerlerine
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı aktif kuru maya
Aldığı kadar un
ARALARINA:
Oda ısısında margarin
İÇ HARCINA:
Kaşar peyniri( rendenin ince tarafından rendelenmiş)
YAPILIŞI:
Tüm
hamur malzemeleriyle kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur
yoğrulur.1 saat mayalandırılır.Mayalan hamurdan 12 adet beze yapılır.Çay
tabağı büyüklüğünde açılır.üzerin yağ sürülür.ikinci bezede aynı
şekilde açlır ve yağlı hamurun üzerine konur.onun üzeride
yağlanır.Üçüncü
bezede açılır ve üzerine kapatılır.yağ sürülmez.Diğer bezelerede aynı işlem uygulanır.ve dört tane üçerli grup yapılır.İlk bezeden başlayarak servis tabağından büyükçe hamur açılır.Üzerine kaşar rendesi serpilir.ve rulo yapılır.Üçgen olacak şekilde kesilir üzerlerine yumurta sarısı sürülür.çatalala çizik yapılır.Isıtılmış 200 derece fırında pişirilir..
bezede açılır ve üzerine kapatılır.yağ sürülmez.Diğer bezelerede aynı işlem uygulanır.ve dört tane üçerli grup yapılır.İlk bezeden başlayarak servis tabağından büyükçe hamur açılır.Üzerine kaşar rendesi serpilir.ve rulo yapılır.Üçgen olacak şekilde kesilir üzerlerine yumurta sarısı sürülür.çatalala çizik yapılır.Isıtılmış 200 derece fırında pişirilir..
Elinize sağlık görünüm ve tarif süper çayın yanında olsa şimdi hiç yok demezdim...
YanıtlaSilnefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilbayıldım elinize sağlık..
YanıtlaSilellerine sağlık yumuşacık görünüyor
YanıtlaSilÇok hoşuma gitti pofuduk duruyorlar ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilÇok güzel olmuş,ellerinize sağlık.
YanıtlaSil