3 Mayıs 2015 Pazar

Kaşarlı çörek





 

 

KAŞARLI ÇÖREK


MALZEMELER:

1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta akı içine sarısı üzerlerine
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı aktif kuru maya
Aldığı kadar un


ARALARINA:

Oda ısısında margarin


İÇ HARCINA:

Kaşar peyniri( rendenin ince tarafından rendelenmiş)


YAPILIŞI:

Tüm hamur malzemeleriyle kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yoğrulur.1 saat mayalandırılır.Mayalan hamurdan 12 adet beze yapılır.Çay tabağı büyüklüğünde açılır.üzerin yağ sürülür.ikinci bezede aynı şekilde açlır ve yağlı hamurun üzerine konur.onun üzeride yağlanır.Üçüncü
bezede açılır ve üzerine kapatılır.yağ sürülmez.Diğer bezelerede aynı işlem uygulanır.ve dört tane üçerli grup yapılır.İlk bezeden başlayarak servis tabağından büyükçe hamur açılır.Üzerine kaşar rendesi serpilir.ve rulo yapılır.Üçgen olacak şekilde kesilir üzerlerine yumurta sarısı sürülür.çatalala çizik yapılır.Isıtılmış 200 derece fırında pişirilir..


AFİYET OLSUN...


6 yorum:

  1. Elinize sağlık görünüm ve tarif süper çayın yanında olsa şimdi hiç yok demezdim...

    YanıtlaSil
  2. nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. bayıldım elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık yumuşacık görünüyor

    YanıtlaSil
  5. Çok hoşuma gitti pofuduk duruyorlar ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuş,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...