RAMAZAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN ARKADAŞLAR.RABBİM NİCE RAMAZANLARA VE BAYRAMLARA SEVDİKLERİNİZLE KAVUŞMAYI NASİP ETSİN....SAYGI VE SEVGİLER...
ŞAM TATLISI
MALZEMELER:
1,5 çay bardağı süt
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
4,5 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
1,5 çay kaşığı karbonat
ÜZERİNE:
Kavrulmuş yerfıstığı
ŞERBETİ:
8,5 çay bardağı şeker
6,5 çay bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Önce şerbetimiz için ,şeker ve suyu kaynatın,yaklaşık 10 dakika kaynadıktan sonra limonunu ekleyin ve 5 dk kadar daha kaynatın ve ocağın altını kapatıp,şerbetimizi soğumaya bırakın....
**********
Tatlı için olan tüm malzemeleri çukurca bir kabın içinde iyice karıştırın.Yarım saat dinlendirin.Ara ara karıştırın.
Daha sonra dikdörtgen bir fırın kabını (dikdörtgen borcam kullandım)oda ısısındaki margarinle yağlayın ve tatlı hamurunuzu içine dökün,iyice yayın yerfıstığını üzerine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin..Pişmeye yakın, tatlıyı fırından alın ve keskin bir bıçakla dilimleyinTekrar beklemeden fırına koyun,biraz daha pişirin...
Tatlı pişince soğuk şerbeti üzerine dökün..
Soğuyuyunca dilimleyip servis yapın..
AFİYET OLSUN.
1,5 çay bardağı süt
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
4,5 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
1,5 çay kaşığı karbonat
ÜZERİNE:
Kavrulmuş yerfıstığı
ŞERBETİ:
8,5 çay bardağı şeker
6,5 çay bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Önce şerbetimiz için ,şeker ve suyu kaynatın,yaklaşık 10 dakika kaynadıktan sonra limonunu ekleyin ve 5 dk kadar daha kaynatın ve ocağın altını kapatıp,şerbetimizi soğumaya bırakın....
**********
Tatlı için olan tüm malzemeleri çukurca bir kabın içinde iyice karıştırın.Yarım saat dinlendirin.Ara ara karıştırın.
Daha sonra dikdörtgen bir fırın kabını (dikdörtgen borcam kullandım)oda ısısındaki margarinle yağlayın ve tatlı hamurunuzu içine dökün,iyice yayın yerfıstığını üzerine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin..Pişmeye yakın, tatlıyı fırından alın ve keskin bir bıçakla dilimleyinTekrar beklemeden fırına koyun,biraz daha pişirin...
Tatlı pişince soğuk şerbeti üzerine dökün..
Soğuyuyunca dilimleyip servis yapın..
AFİYET OLSUN.
ellerine sağlık arkadaşım gerçekten güzel bir tatlı oluyor
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Sibel hanım..
Silgerçekten de çok harika görünüyor..eline sağlık..AYNUR YILDIZ KARATAŞ
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Aynur ablacım.
SilTadina bakmaya gerek yok, buradan bile cok lezzetli gorunuyor canim ellerine saglik.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim adaşım.
Sileline sağlık canım mmmmmm bende çok severim:)))
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Ayşecim.:)
Sileline sağlık,biz de çok severiz benim tarifim çok eski ve süt konmuyor bir de senin tarifini deneyeyim
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Feriha hanımcım tavsiye ederim çok güzel oldu.
SilEn çook sevdiğim tatlıdır ellerine sağlık canım sevgilerimle...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Banucum sevglerimle..
Silhmmm, ellerine sağlık..
YanıtlaSilAnnemin en sevdiği tatlıdan..:)
Çok teşekkür ederim Gülşah hanım.:)
Silizmirliler çok güzel yapar zaten bu tatlıyı:) elinize sağlık
YanıtlaSilCanım bu tatlıya daha öncede yorum yazmışım en sevdiğim tatlı bu şımartan tat olarak yayında teşekkür ederim:))
YanıtlaSilTeşekkür ederim Banucum çok zarifsin sevgilerimle...
Silcanım tarifin beni ilkokul yıllarıma götürdü okulun onünde satılırdı alırdık gazete kağıdına sarıp verirlerdi :)))))) revaniden daha çok seviyorum şam tatlısını kendim hiç yapmamıştım ama tarifini deneyeceğim ellerine sağlık
YanıtlaSil