SARI KİRAZ REÇELİ
MALZEMELER:
1 kg Sarı kiraz
3,5 su bardağı toz şeker
1/2 limon suyu
YAPILIŞI:
Kirazları yıkayıp,saplarını koparalım ve çekirdeklerini çıkartalım.(ben çengelli iğnenin dip kısmıyla çıkardım) Pişireceğimiz tenceremize ilave edelim. Üzerine toz şekeri dökelim.bir gece bu şekilde bekletelim Ertesi gün Toz şeker eridikten sonra biraz daha pişirelim Kirazları delikli kepçeyle alalım .Kalan şerbeti kıvamını bulana kadar kaynatalım.Kaynarken üzerinde oluşan köpüklerin tamamı oluştukça alalım. Kirazları tekrar şerbetin içersine ilave edelim.limon suyunuda katıp 5-6 dk. daha kaynatalım ve ocağımızı kapatıp soğutalım. Reçelimizi cam kavonoza dolduralım.
AFİYET OLSUN...
3,5 su bardağı toz şeker
1/2 limon suyu
YAPILIŞI:
Kirazları yıkayıp,saplarını koparalım ve çekirdeklerini çıkartalım.(ben çengelli iğnenin dip kısmıyla çıkardım) Pişireceğimiz tenceremize ilave edelim. Üzerine toz şekeri dökelim.bir gece bu şekilde bekletelim Ertesi gün Toz şeker eridikten sonra biraz daha pişirelim Kirazları delikli kepçeyle alalım .Kalan şerbeti kıvamını bulana kadar kaynatalım.Kaynarken üzerinde oluşan köpüklerin tamamı oluştukça alalım. Kirazları tekrar şerbetin içersine ilave edelim.limon suyunuda katıp 5-6 dk. daha kaynatalım ve ocağımızı kapatıp soğutalım. Reçelimizi cam kavonoza dolduralım.
AFİYET OLSUN...
Semacım ellerine sağlık,reçelin çok güzel olmuş.Afiyetle yiyin.sevgilerimle.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sevgilerimle..
YanıtlaSil