6 Ağustos 2013 Salı

PATATESLİ ÇITIR RULO BÖREK

PEYNİRLİ KRUVASAN HAMURUNDAN  ŞEKLİNİ DEĞİŞTİREREK YAPTIĞIM ÇITIR BÖREKLERİM NEFİS OLDULAR ..
PATATESLİ ÇITIR RULO BÖREK

1 Yumurta (akı içine sarısı üzerine)
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
3 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un

ARASINA SÜRMEK İÇİN:
Yumuşak margarin veya tereyağ

İÇİ İÇİN:
Patates veya herhangi bir iç harç

YAPILIŞI:
Tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yoğuralım. Hazırlanan hamur ona bölüp yuvarlalayalım.Her parça hamuru merdane yardımı ile pasta tabağı büyüklüğünde açıp,1 tatlı kaşığı kadar margarini üzerine sürelim.Yağlanan hamurları bohça şekilinde katlayalım.İTüm bezelere aynı işlemi yaptıktan sonra,ilk yaptığımız hamurdan başlayarak ,merdane yardımı ile açıp dörde bölelim.
Bir kenarına patatesli harçtan konularak rulo yapıp,tepsiye sıralayalım. sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp,ay çekirdeği serpelim..İlk tepsiyi (iki tepsi çıkıyor)diğer tepsi olana kadar mayalanmış oluyor. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıcaya kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN..

                                       

          

6 yorum:

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...