4 Nisan 2013 Perşembe

KIYMALI KREP

KIYMALI KREP

3 yumurta
2 su b. süt
1 çay b. sıvıyağ
1 su b. un
tuz

İÇ HARCI İÇİN:
400 gr. kıyma
2 soğan
sıvıyağ
tuz, karabiber, kimyon

MANTOLAMAK İÇİN:
1 yumurta 1 çay bardağı kadar süt

Krebi için, yumurtaları karıştırma kabına kırıp çırpma teli ile çırpıyoruz. Süt, sıvıyağ, un ve tuz katıp iyice karıştırıyoruz. İç harcı için, soğanı ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz.
Kıymayı katıp kavurmaya devam ediyoruz.
Tuz, karabiber ve kimyon katıp iyice kavurduktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Krepler için, krep tavasını ya da normal tavayı ocağın üzerine koyup altını açıyoruz.
Biraz sıvıyağ döküyoruz. İyice ısındıktan sonra bir kepçe krep karışımından döküyoruz. Önlü arkalı pişiriyoruz. Kreplerin baş kısmına kıymalı harçtan koyuyoruz.
Kenar kısımları içe doğru kapatıp rulo olarak sarıyoruz. Mantolamak için, yumurta ve sütü geniş bir kaba koyup çırpıyoruz. Krepleri önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...