ELMALI POĞAÇA
MALZEMELER:
1 çay bardağı erimiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
2 Yemek kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
2 adet elma
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı iri kırılmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın
ÜZERİ İÇİN:
Pudraşekeri
YAPILIŞI:
Karıştırma kabına margarin, sıvıyağ, yoğurt, pudra şekeri, yumurta , limon suyu,konur iyice karıştırılır. Kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave edilir kulak memesi kıvamında hamur yapılır.
İçini hazırlamak için rendelenmiş elma ve şekeri tavaya koyup şeker eriyene kadar kısık ateşte pişirilir. Ceviz ve tarçın ilave edilir ocaktan alınır.
Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparrtılıp merdane ile açılır. (çok ince olmayacak.)
Ortasına iç harçtan konulup .Poğaça gibi kapatılır.bütün hamurlaaynı işlem yapılır. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilir . Önceden ısıtılmış 180 derecede 20-25 dk arası pişirilir Ilıyınca pudra şekeri serpilir.
AFİYET OLSUN..
canım ne yaptın sen böyle 3 tarih birden hepsi birbirinden güzel ellerine sağlık
YanıtlaSil