4 Nisan 2013 Perşembe

Patatesli Milföylü Tavuk Budu

Patatesli Milföylü Tavuk Budu

Malzemeler :
10 Milföy hamuru
2 tavuk Budu
1-2 adet büyük patates

1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber


Üzeri İçin :
2 yumurta sarısı

Yapılışı:
Patatesleri, soyup büyük çubukları halinde doğrayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Tavuk budunu haşlayıp tiftikliyoruz. Havucumuzu ve bezelyelerimizide haşlıyoruz. Bir tencereye un, tereyağ, süt ve tuzu koyup karıştırıyoruz beşamel sosumuzu muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Haşlanan havuç, bezelye ve tavuğu beşamel sosun içerisine tuzu ve karabiberini katıp harmanlıyoruz.
Milföy hamurlarını, merdane ile biraz açıp genişletiyoruz. Genişletilen hamurlarımızın ortasında yarısı dışarıda kalacak şekilde kızarmış patates çubuklarımızı yerleştiriyoruz. Üzerine ortasına denk gelecek şekilde tavuklu iç harcımızdan koyup milföy hamurumuzu kapatıp iyice sarmalıyoruz.
Kapattığımız kısım altta kalacak şekilde  tepsiye yerleştiriyoruz..
Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
Isıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...