17 Mart 2013 Pazar

ELMALI PASTA



ELMALI PASTA

PANDİSPANYASI:  4 Yumurta(oda ısısında)
  4 Yemek kaşığı şeker
  4 Yemek kaşığı un (iki sefer elenmiş)



KREMASI:
  3,5 Su bardağı süt
  1 çay bardağı şeker
  2,5 yemek kaşığı nişasta
  1 yemek kaşığı un
  1 yumurta sarısı
  1 yemek kaşığı margarin
  2 yemek kaşığı kakao

İÇİNE:
  2 Orta boy elma
  1 yemek kaşığı toz şeker
  1 çay bardağı kadar su

SÜSLEMEK İÇİN:
  Hindistan cevizi
  isteğe göre çırpılmış krem şanti

YAPILIŞI::
* Elmalar yarım ay şeklinde doğranır şeker ve suyu eklenip 8-10 dk. pişirilir,Suyu süzülür.
Bütün krema malzemeleri karışıp pişirilir soğutulur 3-4 dk mikserle çırpılır.
Yumurta ve şeker 10 dk iyice köpürene kadar mikserin en yüksek devirinde çırpılır.Un ilave edilip tahta bir kaşıkla havalandırarak yukarıya doğru karıştırılr.En küçük kelepçeli kalıba konur önceden ısıtılmış 175 dr fırında fırının kapağı hiç açılmadan 25-30 dk kadar pişirilir.soğuyunca ikiye kesilir.Kremanın bir kısmı sürülür pişen elmalar dizilir üzerne diğer kek konup geri kalan kremayla sıvanır.Hindistan cevizi serpilir arzu edilen şekilde süslenir Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirilir.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...