PUF PASTA (MİNİK KÖSTEBEK)
KEK İÇİN:
*3 yumurta
*2,5 kahve fincanı toz şeker
*1,5 yemek kaşığı kakao
*1 kahve fincanı su
*3 kahve fincanı un
*1 er paket kabartma tozu , vanilya
KREMASI İÇİN:
*3 su bardağı süt (200 gr.lık bardakla)
*3 yemek kaşığı un (tepeleme)
*1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
*4 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*Yarım su bardağı Hindistancevizi
*1 tane muz (isterseniz başka meyveler kullanabilirsiniz)
*yarım paket sade krem şanti
KREMANIN YAPILIŞI:
Sütü, unu, nişastayı, şekeri bir tencerenin içerisine alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Krema soğuyunca vanilya, toz krem şantiyi ve hindistancevizini ekleyip mikserle 3–4 dakika çırpın.1 tane muzu küçük doğrayıp )kremaya ekleyin, hafif karıştırın.
KEKİN YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri mikserle 10 dakika çırpın.Suyu ilave edip karıştırın
Unu, vanilyayı, kabartma tozunu bir tabakta karıştırın.
Yumurtalı karışımın içerisine eleyerek ilave edin.
Tahta kaşıkla kek malzemesini söndürmeden karıştırın.
Kek malzemesini yağladığınız fırın (ben büyük boy dikdörtgen borcam kullandım) tepsisine boşaltın.
180 dereceli önceden ısınmış fırında fazla kurutmadan pişirin.
Pişen ve soğuyan keki bir çay bardağının ağzı ile keserek yuvarlak parçalar çıkarın ve başka bir tepsiye alın.
Kalan kek parçalarını rondodan geçirip geniş bir tabağa boşaltın.
Bir tane yuvarlak kek parçasını üzerine 1 çorba kaşığı dolusu soğumuş olan kremadan koyup hemen parçalanmış keklerin üzerine kremalı tarafını atın.
Elinizle sağa-sola yuvarlayarak kek parçalarının kremanın her yerine gelmesini ve yuvarlak şekil almasını sağlayın.
Kalan kekler için de aynı işlemi uygulayın.
Ağzı kapalı bir kaba alarak köstebeklerinizi bir gece dolapta dinlendirin.
AFİYET OLSUN.....
KEK İÇİN:
*3 yumurta
*2,5 kahve fincanı toz şeker
*1,5 yemek kaşığı kakao
*1 kahve fincanı su
*3 kahve fincanı un
*1 er paket kabartma tozu , vanilya
KREMASI İÇİN:
*3 su bardağı süt (200 gr.lık bardakla)
*3 yemek kaşığı un (tepeleme)
*1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
*4 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*Yarım su bardağı Hindistancevizi
*1 tane muz (isterseniz başka meyveler kullanabilirsiniz)
*yarım paket sade krem şanti
KREMANIN YAPILIŞI:
Sütü, unu, nişastayı, şekeri bir tencerenin içerisine alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Krema soğuyunca vanilya, toz krem şantiyi ve hindistancevizini ekleyip mikserle 3–4 dakika çırpın.1 tane muzu küçük doğrayıp )kremaya ekleyin, hafif karıştırın.
KEKİN YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri mikserle 10 dakika çırpın.Suyu ilave edip karıştırın
Unu, vanilyayı, kabartma tozunu bir tabakta karıştırın.
Yumurtalı karışımın içerisine eleyerek ilave edin.
Tahta kaşıkla kek malzemesini söndürmeden karıştırın.
Kek malzemesini yağladığınız fırın (ben büyük boy dikdörtgen borcam kullandım) tepsisine boşaltın.
180 dereceli önceden ısınmış fırında fazla kurutmadan pişirin.
Pişen ve soğuyan keki bir çay bardağının ağzı ile keserek yuvarlak parçalar çıkarın ve başka bir tepsiye alın.
Kalan kek parçalarını rondodan geçirip geniş bir tabağa boşaltın.
Bir tane yuvarlak kek parçasını üzerine 1 çorba kaşığı dolusu soğumuş olan kremadan koyup hemen parçalanmış keklerin üzerine kremalı tarafını atın.
Elinizle sağa-sola yuvarlayarak kek parçalarının kremanın her yerine gelmesini ve yuvarlak şekil almasını sağlayın.
Kalan kekler için de aynı işlemi uygulayın.
Ağzı kapalı bir kaba alarak köstebeklerinizi bir gece dolapta dinlendirin.
AFİYET OLSUN.....
Çok severim bu pastayı hiç yapmak kısmet olmadı
YanıtlaSilEllerinize sağlık
harika görünüyor
Güzel yorumunuz içinde çok teşekkür ederim
Takipteyim
Sevgilerimle:)