17 Mart 2013 Pazar

SODALI EL AÇMASI BÖREK

SODALI EL AÇMASI BÖREK

HAMURU İÇİN:
1 yumurta
2 bardak ılık su
Bir şişe maden suyu
1 çaybardağı çiçekyağ


1 çay bardağı yoğurt
Aldığı kadar
Tuz.

İÇ HARCI:
Dilediğiz iç peynir,ıspanak vs..

ARALARINA SÜRMEK İÇİN:
Sıvıyağ

ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:
  3-4 Yemek kaşığı sıvıyağ
2 Yemek kaşığı yoğurt

YAPILIŞI:
Bütün malzemelerle orta sertlikte bir hamur yoğrulur.
Hamurumuzdan iri mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp,tabak büyüklüğünde açıp aralarına sıvıyağ sürüp üst üste diziyoruz.daha sonra 3 erli guruplar halinde alıp masanın üzerinde elimizle çekiştirerek hamuru büyütüyoruz.. (Esnek bir hamur oluyor çünkü )İç harcımızdan yufkaya dağıtıp rulo yapıyoruz dilediğimiz şekilde tepsimize yayıyoruz..
Üzerine yoğurt sıvıyağ karışmdan sürüp isınmış 220 dr fırında kızarana kadar pişiriyoruz..

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...