Ekşili Tavuklu Enginar
Malzemeler:
1 adet kalçalı tavuk budu kuşbaşı
3 adet temizlenmiş enginar
2 adet patates
1 büyük havuç
1 adet soğan
1-1.5 limon suyu
1 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Zeytin yağı
Yapılışı:
Limon suyu, un ve bir miktar su karıştırılır.
Bu suyun içen küp küp enginar ve patatesler doğranır.
Tencereye zeytin yağı konur içersine yemeklik soğanlar doğranır tavukla beraber kavrulur.
Küp küp doğranmış havuçlar eklenir bir kaç kez çevrilir.
Limonlu unlu sudaki enginar ve patateslerimiz tuzu ve karabiberi eklenir,unlu limonlu suda üzerine dökülür
.Gerekirse biraz daha su ilave edilerek,kısık ateşte,
tüm malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...
enginarı çok severim buda çok güzel gözüküyor.
YanıtlaSileçok güzel oluyor denemenizi öneririm sevgiler.:)
SilEnginarı hep zeytinyağlı yaparım bunu da denicem ellerine sağlık sevgiler:))
YanıtlaSilçok teşekkür ederim canım sevgiler.:)
SilEnginarın mevsimi de geldi :) artık pazarlarda görüyoruz..ellerine sağlık..:)
YanıtlaSilteşekkür ederim sevgiler:)
Sil