25 Mart 2013 Pazartesi

Ekşili Tavuklu Enginar

Ekşili Tavuklu Enginar

Malzemeler:
1 adet kalçalı tavuk budu kuşbaşı
3 adet temizlenmiş enginar
2 adet patates
1 büyük havuç
1 adet soğan
1-1.5 limon suyu
1 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Zeytin yağı

Yapılışı:
Limon suyu, un ve bir miktar su karıştırılır.
Bu suyun içen küp küp enginar ve patatesler doğranır.
Tencereye zeytin yağı konur içersine yemeklik soğanlar doğranır tavukla beraber kavrulur.
Küp küp doğranmış havuçlar eklenir bir kaç kez çevrilir.
Limonlu unlu sudaki enginar ve patateslerimiz tuzu ve karabiberi eklenir,unlu limonlu suda üzerine dökülür

.Gerekirse biraz daha su ilave edilerek,kısık ateşte,
 tüm malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Afiyet Olsun...

6 yorum:

  1. enginarı çok severim buda çok güzel gözüküyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eçok güzel oluyor denemenizi öneririm sevgiler.:)

      Sil
  2. Enginarı hep zeytinyağlı yaparım bunu da denicem ellerine sağlık sevgiler:))

    YanıtlaSil
  3. Enginarın mevsimi de geldi :) artık pazarlarda görüyoruz..ellerine sağlık..:)

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...