Mayalı hamurlarda bekleme süresi uzun oluyor. Bu tarifte 2 aşamayla bu na son veriyoruz bu poğaçayı yapıp buzlukta bekletme ve yapılış şekli biraz farklı ama sonuç mükemmel lütfen deneyin pişman olmayacaksınız
BUZLUK POĞAÇASI
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Arasına sürmek için:
50 gram margarin (oda ısısında)
İçine:
Beyaz peynir
1 yumurta akı
Üzerine sürmek için:
1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Tüm malzemelerle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.Hamuru hiç bekletmeden 6 bezeye bölüyoruz.ve pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz margarini beşe bölüp bir parçasıyla üzerini yağlıyoruz.Diğer bezeleride aynı şekilde açıp yağlıyoruz en üstte yağ olmayacak Streç filmle üzerini örtüp buzdolabının derin dondurucu kısmına kaldırıyoruz.burda sabaha kadar dursun yapmadan bir kaç saat önce yumuşaması için çıkarıyoruz (buzlukta 1 hafta kalabilirani gelecek misafirler için yapıp bekletebilirsiniz)Buzu çözülünce hepsi bir yufka olacak şekilde açabildiğimiz kadar ince açıp bi yufka elde ediyoruz.Aynı sigara böreği yapar gibi yufkamızı önce dörde sonra sekize ve her üçgeni üçe kesiyoruz (24 parça olacak).geniş kısmına peynirimizi koyup rulo olarak sarıyoruz.hiç bekletmeden üzerlerine yumurta sarısı sürüp soğık fırında 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz
değişik bi poğaça bende deneyeceğim sizinkide çok lezizi görünüyo ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilTeşekkür ederim mutlaka deneyin deneyince fikrinizide yazarsanız sevinirim sevgiler.:)
Silçok ilginç bir tarif ama bi o kadar da güzel gözüküyorlar... elinize sağlık :)
YanıtlaSilevet çok değişik ve ilginç ilk defa böyle mayalı bir poğaça yaptım memnun kaldım teşekkü ederim :)
Silİadei ziyarete geldim.Tarif süper ellerinize sağlık.Selam ve muhabbetle
YanıtlaSilhoş geldiniz çok teşekkür ederim sevgilerimle :)
Silçok beğendim canım.insallah bede deneyecewm.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilçok sağol canım sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilDegisik bir tarif. Denemek lazim. Ama görüntü güzel. Fikir de güzel:-) bend hic buzlukta denememistim. Bu pogcalari ben de cok seviyorum.
YanıtlaSilElinize saglik:-)
Benim nasil yaptigima bakmak isterseniz tarifim burada:-)
http://yasamintakendisi.blogspot.com/2013/03/katmer-pogaca.html
sağol arkadaşım..tarifine bakıyorum.
SilYoğurup buzluga attım ama siviyag koymayı unutmuşum.inşallah bişey olmaz
YanıtlaSilcok merak ettim bu ara misair bereketi vvar denemeliym bunu teşekkürler sdece sema hnm aralarına yağ sürüyorsunuz ya 50 gr dediğiniz okadar ayrıca degil demi
YanıtlaSilEvet :))
YanıtlaSil