1 Ekim 2023 Pazar

Fındıklı tarçın dolgulu tatlı



 Fındıklı tarçın dolgulu tatlı

Malzemeler

  125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 türk kahve fincanı toz şeker
1 adet yumurta
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç harcını hazırlamak için;

1 su bardağından iki parmak eksik ince öğütülmüşş fındık içi
1 çay kaşığı toz tarçın

Hamurları bulamak için;

İrmik

Şerbetini hazırlamak için;

2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon
(kaynadıktan sonra ocak kısılır 10-12 dk daha kaynatılır)



Yapılışı
Tatlımızın önce şerbetini yapalım. Daha sonra un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp macun kıvamına gelene kadar yoğuralım. Üzerine unumuzu ilave edip yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru üç eşit parçaya bölelim
bir parçanın içerisine tarçın ve fındığı ilave edip iyice birbirine yedirelim.18 adet beze yapalım Diğer tarafta ki hamurumuzu da 18 adet beze yapalım,yuvarlayalım. Elimizle avuç içerisinde düzleştirip ortasına tarçınlı fındık dolgulu toplarımızı ilave edelim ve elimizle kapatıp yuvarlayalım. Her tarafını irmiğe bulayıp,kapattığımız yer altta kalacak şekil de yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.Isıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Pişen tatlıyı başka bir tepsiye koyup üzerine ılık şerbeti gezdirelim Tatlımız sıcak şerbetimiz ılık olucak şekilde(şerbet çok soğuksa biraz ocak da ılıtalım) tatlımızı şerbetlendirelim.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...