1 Ekim 2023 Pazar

Pastahane usulü nefis açma



Pastahane usulü nefis açma

Malzemeler
2 su bardağı ılık su
1,5 pk instant maya
9 tatlı kaşığı toz şeker
2  tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
 
İçine sürmek için
150 gr tereyağ (margarinde olabilir)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
 
Üzeri için
Yumurta sarısı
Susam 
 
Yapılışı
Maya, şeker, tuz, yağ ve su azar azar un ilavesi ile hafif ele yapışan yumuşakça bir hamur yoğuralım.Hamuru bezelere ayırıp yağlanmış bir tepside mayalanmaya bırakalım. Tereyağını 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek kaşık yardımıyla yoğurur gibi ezelim ( ben bu defa sıvıyağsız kullandım).En az yarım saat mayalanan bezelerin üzerine tereyağından birer parça koyalım.Yağlanmış zeminde bezeleri elimizle açarak inceltelim.4 köşesinden katlayarak rulo gibi saralım.Bütün bezelerin açma ve sarma işi bitince tezgahımızı fazla yağından bir havlu kağıt yardımıyla arındıralım. Rulo haline getirdiğimiz hamurlara açma şeklini verelim.20 dakika kadar tepsi mayası uyguladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp isteğe göre çörek otu ve susam serpelim.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...