El açması tadında çıtır börek
Malzemeler
4 adet yufka
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı sirke
Üzerine
1 yumurta sarısı
İç harcı ben patatesli yaptım
Yapılışı
Yağ un,nişasta ve sirke bir kabın içinde karıştırılır.Birinci yufka tezgahın
üzerine serilir.Her tarafına fırça yardımıyla sostan sürülür.İkinci
yufkada üzerine konur.Bu yufkanın üzerinide sos sürülür.Yufka önce dörde
sonra sekize ve sonrasında da onaltı eşit üçgen parçaya kesilir.Her
parçanın geniş kısmına iç harçtan konulup,rulo yapılır.Diğer iki
yufkayada aynı işlemler uygulanır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Bir
çatalla hafif çırpılmış yumurta sürülür.Isıtılmış 200 derece fırında
kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.