10 Temmuz 2020 Cuma

El açması tadında çıtır börek


El açması tadında çıtır börek


Malzemeler

4 adet yufka
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı sirke

Üzerine

1 yumurta sarısı


İç harcı ben patatesli yaptım

Yapılışı

Yağ un,nişasta ve sirke bir kabın içinde karıştırılır.Birinci yufka tezgahın üzerine serilir.Her tarafına fırça yardımıyla sostan sürülür.İkinci yufkada üzerine konur.Bu yufkanın üzerinide sos sürülür.Yufka önce dörde sonra sekize ve sonrasında da onaltı eşit üçgen parçaya kesilir.Her parçanın geniş kısmına iç harçtan konulup,rulo yapılır.Diğer iki yufkayada aynı işlemler uygulanır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Bir çatalla hafif çırpılmış yumurta sürülür.Isıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...