Tahinli katmer çörek
Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
Bir tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı aktif kuru maya
Aldığı kadar un
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
Bir tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı aktif kuru maya
Aldığı kadar un
İçi için
1 su bardağı tahin
6 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için
Pekmez
susam
Yapılışı
Mayayı şeker ve ılık süt ile eritin.
Tereyağı, sıvıyağ, tuz, yumurta, aldığı kadar un ekleyip kulakmemesinden biraz daha yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini bir bezle kapatıp,yarım saat kadar mayalandırın.
Tahin, sıvıyağ ve şekeri karıştırın.
Mayalanan hamuru 6 bezeye bölün.
Tezgaha un serpin ve bezeleri merdane yardımıyla Servis tabağı büyüklüğünde açın.
Üzerine şekerli tahinli sürün ve üst üste dizin.Altıncı bezeye sürmeyin.
Kat kat olan tahinli hamurları merdane yardımıyla açın ve geri kalan tahini üzerie sürün ve uzunlamasına 3-4 parmak genişliğinde
kesin kesilen şeritleride ortadan ikiye kesin (daha küçük olmasını istediğim için ben ikiye kestim siz kesmeyebilirsiniz)kendi etrafında dolayarak rulo yapın
Tereyağı, sıvıyağ, tuz, yumurta, aldığı kadar un ekleyip kulakmemesinden biraz daha yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini bir bezle kapatıp,yarım saat kadar mayalandırın.
Tahin, sıvıyağ ve şekeri karıştırın.
Mayalanan hamuru 6 bezeye bölün.
Tezgaha un serpin ve bezeleri merdane yardımıyla Servis tabağı büyüklüğünde açın.
Üzerine şekerli tahinli sürün ve üst üste dizin.Altıncı bezeye sürmeyin.
Kat kat olan tahinli hamurları merdane yardımıyla açın ve geri kalan tahini üzerie sürün ve uzunlamasına 3-4 parmak genişliğinde
kesin kesilen şeritleride ortadan ikiye kesin (daha küçük olmasını istediğim için ben ikiye kestim siz kesmeyebilirsiniz)kendi etrafında dolayarak rulo yapın
Unlayarak her ruloyu tekrar pasta tabağı genişliğinde açın.
Üzerlerine pekmez sürün ve susam serpin
Önceden ısıttığınız 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
**Çok kabarık olsun istemezseniz kızarmaya başlamadan fırındayken bir spatula ile**
**hafif vurarak bastırın**
Üzerlerine pekmez sürün ve susam serpin
Önceden ısıttığınız 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
**Çok kabarık olsun istemezseniz kızarmaya başlamadan fırındayken bir spatula ile**
**hafif vurarak bastırın**
Harika gözüküyor muhteşem, ellerine sağlık sema hanım :*
YanıtlaSilEllerinize sağlık! Çok güzel görünüyor. En kısa zamanda deneyeceğim. Sevgiler...
YanıtlaSil