Sultani bezelye yemeği
Malzemeler
Yarım kilo sultani bezelye
1 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
2 adet yeşil biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay kaşığı karabiber ve yeeri kadar tuz
1 su bardağı su
Yapılışı
Bezelyeleri ayıklayın, varsa kılçıklarını çıkartın.
Soğanları soyup yemeklik doğrayın, sarımsağı ince ince kıyın. Tencereye zeytinyağı koyun soğan ve sarımsağı ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.Halka doğranmış biberleri ve salçayı ilave edip biraz daha kavurun
Yemeklik doğradığınız domatesleri ekleyin ve karıştırın. Ayıkladığınız bezelyeleri de katıp bir kaç sefer karıştırın tuzunu şekerini ve kaynar suyu ilave edip karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte kontrol ederek pişirin.
Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
Ben düdükklü tencerede 15 dk kdar pişirdim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.