Hayırlı pazarlar tüm takipçilertim Sizlere hem pratik hemde çok lezzetli sıkça yaptığım bir revani tarifi paylaşıyorum Deneyin sizde çok beğeneceksiniz.Sevgilerimle....
MALZEMELER:
3 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı un
1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
2 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
YAPILIŞI:
Yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpın.
Üzerine yoğurt ve sıvıyağ ilave edilerek karıştırmaya devam edin.
Aynı zamanda un ,irmik ve kabartma tozunu ilave ederek akışkan kıvamda bir hamur elde edin.
Hazırladığınız karışımı yağlanmış büyük boy kare borcam içine koyarak önceden ısıtılmış180 derece fırında pişirin.
Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarın ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti dökün..
Üzerine yoğurt ve sıvıyağ ilave edilerek karıştırmaya devam edin.
Aynı zamanda un ,irmik ve kabartma tozunu ilave ederek akışkan kıvamda bir hamur elde edin.
Hazırladığınız karışımı yağlanmış büyük boy kare borcam içine koyarak önceden ısıtılmış180 derece fırında pişirin.
Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarın ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti dökün..
Merhabalar.
YanıtlaSilPaylaştıklarınızı okuyarak yorum yazma imkanım olmadığı için, blogger arkadaşlığımızın
unutulmaması adına ayaküstü sizleri ziyaret ederek hal-hatır sormak istedim. İnşAllah sağlık, sıhhat ve afiyettesinizdir.
Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.
Recep Altun
Değirmenden Mektup Var