Hayırlı akşamlar blogcanlar ve tüm takipçilerim Yıllardır yaptığım pamuk gibi yumuşak ve harika bir poğaça tarifi paylaşacağım sizlere..Daha yiyipte tarifini istemeyen olmadı.Selamlar sevgiler
Tarifimiz şöyle
PEYNİRLİ PUFİDİK POĞAÇA
MALZEMELER:
Yarım litre ılık süt
2 yumurta akı içine sarısı üzerlerine
1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kuru maya
1 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
Aldığı kadar un
İÇ HARCI:
Beyaz peynir
YAPILIŞI:
Tüm malzemelerle kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamıur yoğrulur.Yarım saat mayalandırılır.Mayalanan hamurdan iri ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır.Bezeler avuç içinde açılır .İçine peynir konulur.Yarım ay şeklinde kapatılır.Tüm hamura aynı işlem uygulanır,üzerlerine yumurta sarısı sürülür.Isıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Çok pufuduklar gerçektende. benimd eböyle güzel kolay poğaça tariifm var. ellerine sağlık
YanıtlaSilCanım arkadaşım sen beni unutsan da ben seni unutmadım…
YanıtlaSilPoğaça kraliçem diye boşuna demiyorum…
Zaten bol süt ile yapılan tüm poğaçalar puf puf oluyor ben mayalı büyün poğaçalarımda süt kullanırım hiç su kaymam ve yumuşacık olur ellerine sağlık görüntü lezzetini özetliyor…
Sevgiler ...
Semacım resimde bile ne kadar yumuşak olduğu belli..Hemen deniyorum bu nefis poaçayı..ellerine sağlık..
YanıtlaSilhehehh tam aradığım şey :) hemen kapıyorum tarifi, elinize sağlık
YanıtlaSilNefis görünüyorlar
YanıtlaSilÇayın yanında ne de güzel olur
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
Görüntü on numara. Tadını düşünemiyorum bile :)))
YanıtlaSilEllerine sağlık.
harika olmuş canım eline sağlık
YanıtlaSilçok guzel görunuyor canım fosur fosur bir poğaça olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilOkadarcık yağ yeterlimi acaba margarin dahi kullanılmamış eğer eksik yoksa yapmak istiyorum süper görünüyor..
YanıtlaSilEvet yeterli geliyor eksik yok sadece anlttığım gibi ve yumuşak bir hamur yoğurn hamur sert olursa başarılı olamazsınız bu poğaça da hamur yumuşak olacak ele yapışan fakat toparlanabilen sayın adsız
YanıtlaSil