TERBİYELİ NOHUTLU İŞKEMBE ÇORBASI
MALZEMELER:
YENİ TARİFLERİM BURADA ANCA ABONE OLANLARA ÖZEL
Yarım kilo dana işkembesi
1 su bardağı nohut ( Kuru haldeyken haşlanmadan)
1 küçük kuru soğan
3-4 adet tane karabiber
1 su bardağı nohut ( Kuru haldeyken haşlanmadan)
1 küçük kuru soğan
3-4 adet tane karabiber
TEMİZLEMEK İÇİN:
Yarım limon
3 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
TERBİYESİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
BEKLİYORUM CANLARIM TIK TIK
YAPILIŞI:
İşkembeyi iyice yıkayın. Yarım limonu iki parçaya bölüp bu parçalarla ovun(Kokusunun hafiflemesi için)
Sonra tekrar yıkayıp, içine sirke ve tuzu koyarak tekrar ovun.
Üzerini su ile kapatıp 2-3 saat bu suda bekletin.
Sudan çıkarıp tekrar yıkayın Avuç içi büyüklüğünde parçalara kesin ve tencereye alın,içine doğranmış soğanı ve karabiberi koyun üzerine 5-6 bardak kadar su katıp ,düdüklü tencerede pişirin( 1 saat )Elle tutulabilecek sıcaklığa gelince,sudan çıkarıp küçük küçük doğrayın.
Tekrar tencereye alın üzerine haşlanmış nohutu ve haşlama suyunu katıp kaynatın .Diğer tarafta un,yumurta,limon suyu ve sıvıyağı blendırda karıştırın.Üzerine çorbanın suyundan katıp ılıştırın işkembeye ilave edin bir iki taşım kaynayınca tuzunu atıp karıştırın kaynayınca ocağı kapatın.Sıcakken sarımsaklı sirkeli sosla servis yapın..
Sonra tekrar yıkayıp, içine sirke ve tuzu koyarak tekrar ovun.
Üzerini su ile kapatıp 2-3 saat bu suda bekletin.
Sudan çıkarıp tekrar yıkayın Avuç içi büyüklüğünde parçalara kesin ve tencereye alın,içine doğranmış soğanı ve karabiberi koyun üzerine 5-6 bardak kadar su katıp ,düdüklü tencerede pişirin( 1 saat )Elle tutulabilecek sıcaklığa gelince,sudan çıkarıp küçük küçük doğrayın.
Tekrar tencereye alın üzerine haşlanmış nohutu ve haşlama suyunu katıp kaynatın .Diğer tarafta un,yumurta,limon suyu ve sıvıyağı blendırda karıştırın.Üzerine çorbanın suyundan katıp ılıştırın işkembeye ilave edin bir iki taşım kaynayınca tuzunu atıp karıştırın kaynayınca ocağı kapatın.Sıcakken sarımsaklı sirkeli sosla servis yapın..
ben hiç işkembe yemem ama nohutlu olması değişik olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilişkembeye bayılırım biz daha çok dolmasını yapıyoruz ama çorbasıda çok lezzetli her halini seviyorum yani ama çorbasında nohut çok güzel olmuş öylede denemek lazım ellerine sağlık
YanıtlaSilmm ablacım ne yapmışsın öyle.Biz çok severiz işkembe çorbasını ama seninki gibi hiç denememiştim.Hatta yeni yedik biz de.Taslaklarım arasında yayınlanmayı bekliyor.Bir daha ki sefere seninki gibi yapıcam.ellerine sağlık.
YanıtlaSilrahmetli annem ne güzel yapardı :(
YanıtlaSilellerine sağlık şifa olsun arkadaşım