27 Mart 2014 Perşembe

MISIR UNLU MEYVELİ KEK

ÜYELERİMDEN VE ÇOK SEVDİĞİM BİRİCİK ABLAMIN AYNUR YILDIZ KARATAŞ'IN ELLERİNDEN NEFİS BİR KEK TARİFİ..ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
ELLERİNE SAĞLIK ABLACIĞIM

✿MISIR UNLU MEYVELİ KEK✿

MALZEMELER:

2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı çiçek yağ
1 su bardağı un
1 su bardağından biraz eksik mısır unu
1 paket vanilya
1 pket kabartma tozu, çok az karbonat.
üzüm.kayısı.incir
portakal kabuğu rendesi

YAPILIŞI:

YUMURTA VE ŞEKER 3-4 DK ÇIRPILDIKTAN SONRA DİĞERLERİ SIRAYLA İLAVE EDİLİR.. MEYVALAR KÜÇÜK DOĞRANIP UNLANDIKTAN
SONRA İLAVE EDİLİR.. EN SON PORTAKALKABUĞU RENDESİ KARIŞTIRILIR..
YAĞLANMIŞ UNLANMIŞ KEK KALIBINA BOŞALTILIR.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 160 DERECE DE 30 DAKİKA KADAR PİŞİRİLİR

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...