NOHUTLU VE BUĞDAYLI YOĞURT ÇORBASI
MALZEMELER:
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kahve fincanı buğday
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 su bardağı tavuk veya et suyu
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 kahve fincanı buğday
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 su bardağı tavuk veya et suyu
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
YAPILIŞI:
Bir gece önceden buğdayı yıkayıp kaynar suyla ıslatın.
Buğdayı ertesi günü tencereye koyun.Üzerine su ekleyip haşlayın.
Buğdaylar diriliğini kaybettikten sonra haşlanmış nohutu ve tavuk suyunu da ekleyin.
Karıştırma kabında yoğurt,yumurta ve unu karıştırın
Hazırladığınız yoğurtlu karışımı çorbanın suyundan ilave edip ılıştırın yavaşça tencerenize ekleyip ocağı orta ısıya getirin.
Çorbanız kaynamaya başlayınca tekrar altını kısıp, tuzunu atın.
Küçük bir tavada tereyağını eritin ve naneyi ekleyin.
üzerine dökün.
Buğdayı ertesi günü tencereye koyun.Üzerine su ekleyip haşlayın.
Buğdaylar diriliğini kaybettikten sonra haşlanmış nohutu ve tavuk suyunu da ekleyin.
Karıştırma kabında yoğurt,yumurta ve unu karıştırın
Hazırladığınız yoğurtlu karışımı çorbanın suyundan ilave edip ılıştırın yavaşça tencerenize ekleyip ocağı orta ısıya getirin.
Çorbanız kaynamaya başlayınca tekrar altını kısıp, tuzunu atın.
Küçük bir tavada tereyağını eritin ve naneyi ekleyin.
üzerine dökün.
Sema en sevdiğim çorba:) Esasında buna çorba demeyelim ana yemek gibi çünkü. Ben yaptığımda içine küçük köfteler atıyorum ve ana yemek gibi yiyoruz:)) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Nilgün hanım bende birde öyle deneyeyim sevgiler
YanıtlaSil