ZEYTİNYAĞLI PAZI SARMASI
Malzemeler:
3 demet pazı
1 adet kuru soğan
1 adet havuç (rendelenmiş veya robotta kıyılmış)
3 adet taze soğan
1-2 kepçe kışlık domates sos
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı Salça
1 çay bardağı zeytin yağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Nane
Pulbiber
1 adet kuru soğan
1 adet havuç (rendelenmiş veya robotta kıyılmış)
3 adet taze soğan
1-2 kepçe kışlık domates sos
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı Salça
1 çay bardağı zeytin yağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Nane
Pulbiber
Yapılışı:
Pazıların sapları kesilir ve yıkanır.
Kaynamış suya batırılır 30 saniye kadar bekletilip çıkartılır.Bıçak yardımıyla kalın olan damarları üzerinden alınır.
Tencereye küçük küp doğranmış soğan ve havuç eklenir.
Zeytin yağıyla beraber kavrulur.
Ardından salçası ve domates sos eklenir.Salçanın kokusu çıktığı zaman
Yıkanmış pirinç. bulgur eklenir,karıştırılır.
Yaklaşık 1.5 bardak kadar su eklenir.
Baharatları eklendikten sonra suyunu çektiği zaman ince kıyılmış taze soğan eklenir,arzuya göre kıyılmış maydanozda eklenir, ocaktan alınır.
Pazılar hazırladığımız harçtan koyarak çok ince olmayacak şekilde sarılır.
Sarmaların üstüne yeteri kadar kaynar su eklenir, pişirilir.
Kaynamış suya batırılır 30 saniye kadar bekletilip çıkartılır.Bıçak yardımıyla kalın olan damarları üzerinden alınır.
Tencereye küçük küp doğranmış soğan ve havuç eklenir.
Zeytin yağıyla beraber kavrulur.
Ardından salçası ve domates sos eklenir.Salçanın kokusu çıktığı zaman
Yıkanmış pirinç. bulgur eklenir,karıştırılır.
Yaklaşık 1.5 bardak kadar su eklenir.
Baharatları eklendikten sonra suyunu çektiği zaman ince kıyılmış taze soğan eklenir,arzuya göre kıyılmış maydanozda eklenir, ocaktan alınır.
Pazılar hazırladığımız harçtan koyarak çok ince olmayacak şekilde sarılır.
Sarmaların üstüne yeteri kadar kaynar su eklenir, pişirilir.
Sarmanın her çeşidine bayılırım neyle sarılmış olursa olsun o derece yani pazıyıda ayrı bir severim ama havuç çok ilginç geldi okadar sararım ama hiç havuçlu denememiştim fikir oldu
YanıtlaSilSevgiler
Teşekkür ederim .Havuçlada deneyin ben lahana sarmasının içinede havucu çok yakıştırıyorum sevgiler..
SilElinize saglik. Nefis gozukuyor. Sevgi ve muhabbetle :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgilerimle...
SilPazı sarmasının kendine has bir aroması olur değil mi? Çok da hoştur. Havuç konması değişik çok yakışmış olmalı. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
Silbol yoğurtla çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sevgiler..
Silmmm ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler...
Sil