3 Şubat 2014 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI PAZI SARMASI


ZEYTİNYAĞLI PAZI SARMASI



Malzemeler:

3 demet pazı
1 adet kuru soğan
1 adet havuç (rendelenmiş veya robotta kıyılmış)
3 adet taze soğan
1-2 kepçe kışlık domates sos
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı Salça
1 çay bardağı zeytin yağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Nane
Pulbiber

Yapılışı:

Pazıların sapları kesilir ve yıkanır.
Kaynamış suya batırılır 30 saniye kadar bekletilip çıkartılır.Bıçak yardımıyla kalın olan damarları üzerinden alınır.
Tencereye küçük küp doğranmış soğan ve havuç eklenir.
Zeytin yağıyla beraber kavrulur.
Ardından salçası ve domates sos eklenir.Salçanın kokusu çıktığı zaman
Yıkanmış pirinç. bulgur eklenir,karıştırılır.
Yaklaşık 1.5 bardak kadar su eklenir.
Baharatları eklendikten sonra suyunu çektiği zaman
ince kıyılmış taze soğan eklenir,arzuya göre kıyılmış maydanozda eklenir, ocaktan alınır.
Pazılar hazırladığımız harçtan koyarak çok ince olmayacak şekilde sarılır.
Sarmaların üstüne yeteri kadar kaynar su eklenir, pişirilir.

Afiyet Olsun...

10 yorum:

  1. Sarmanın her çeşidine bayılırım neyle sarılmış olursa olsun o derece yani pazıyıda ayrı bir severim ama havuç çok ilginç geldi okadar sararım ama hiç havuçlu denememiştim fikir oldu
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim .Havuçlada deneyin ben lahana sarmasının içinede havucu çok yakıştırıyorum sevgiler..

      Sil
  2. Elinize saglik. Nefis gozukuyor. Sevgi ve muhabbetle :)

    YanıtlaSil
  3. Pazı sarmasının kendine has bir aroması olur değil mi? Çok da hoştur. Havuç konması değişik çok yakışmış olmalı. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. bol yoğurtla çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...