PUF PASTA (MİNİK KÖSTEBEK)
KEK İÇİN:
3 yumurta
2,5 kahve fincanı toz şeker
1,5 yemek kaşığı kakao
1 kahve fincanı süt
3 kahve fincanı un
1 er paket kabartma tozu , vanilya
KREMASI İÇİN:
3 su bardağı süt (200 gr.lık bardakla)
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Yarım su bardağı Hindistancevizi
1 tane muz (isterseniz başka meyveler kullanabilirsiniz)
yarım paket sade krem şanti
1,5 yemek kaşığı kakao
1 kahve fincanı süt
3 kahve fincanı un
1 er paket kabartma tozu , vanilya
KREMASI İÇİN:
3 su bardağı süt (200 gr.lık bardakla)
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Yarım su bardağı Hindistancevizi
1 tane muz (isterseniz başka meyveler kullanabilirsiniz)
yarım paket sade krem şanti
KREMANIN YAPILIŞI:
Sütü, unu, nişastayı, şekeri bir tencerenin içerisine alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Krema soğuyunca vanilya, toz krem şantiyi ve hindistancevizini ekleyip mikserle 3–4 dakika çırpın.1 tane muzu küçük doğrayıp )kremaya ekleyin, hafif karıştırın.
KEKİN YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri mikserle 10 dakika çırpın.Sütü ilave edip karıştırın
Unu, vanilyayı, kabartma tozunu bir tabakta karıştırın.
Yumurtalı karışımın içerisine eleyerek ilave edin.
Tahta kaşıkla kek malzemesini söndürmeden karıştırın.
Kek malzemesini yağladığınız fırın (ben büyük boy dikdörtgen borcam kullandım) tepsisine boşaltın.
180 dereceli önceden ısınmış fırında fazla kurutmadan pişirin.
Pişen ve soğuyan keki bir çay bardağının ağzı ile keserek yuvarlak parçalar çıkarın ve başka bir tepsiye alın.
Kalan kek parçalarını rondodan geçirip geniş bir tabağa boşaltın.
Bir tane yuvarlak kek parçasını üzerine 1 çorba kaşığı dolusu soğumuş olan kremadan koyup hemen parçalanmış keklerin üzerine kremalı tarafını atın.
Elinizle sağa-sola yuvarlayarak kek parçalarının kremanın her yerine gelmesini ve yuvarlak şekil almasını sağlayın.
Kalan kekler için de aynı işlemi uygulayın.
Ağzı kapalı bir kaba alarak köstebeklerinizi bir gece dolapta dinlendirin.
AFİYET OLSUN.....
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Çok güzel görünüyor yapnak istiyorum krema bu şekilde durmazsa kekin üzerinde çok üzülürüm
YanıtlaSilhttp://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık...bu pastasunumu güzel, servısıde kolay bende severek yapıyorum..
YanıtlaSileline sağlık semacım,bol kakaolu çok hoş olmuş
YanıtlaSilbu süper bir şey oluyor canım çocuklar ve büyükler bayılıyor yerken eline sağlık paylaşım için
YanıtlaSilmınaklar cok enfes olmus elıne sağlık
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilHamur zaten bildiğimiz kek gibi kabarık olmuyor.O yüzden büyük fırın tepsisinde pişiriyoruz..İnce olacak ki üzerine kremasıda konacak adı üstünde minik köstebek kekin dağılmasına gelincede enteresan bardakla kesince kalıp gibi çıkıyor.Bu hamuru bazen rulo pastalarımda da kullanırım bütün sarıldığı halde bile hiç dağılma olmaz hamurun kıvamında yada malzemelerden dolayı sıkıntı yaşamışsınız herhalde...
YanıtlaSilcok güzel gözüküyor bende yappıyorum ıspanaklıda güzel oluyor kalan kekleri degerlendirmeye ii oluyor sema hnm
YanıtlaSil
YanıtlaSilcok güzel gözüküyor bende denedim güzel oluyorlar ıspnaklıda güzel oluyor birde kalan kekleride degerlendirmekte yarayor