BU TARİFİ ALLAH NE VERDİYSE BLOĞUNDAN ALDIM ORJİNAL İSMİ BU OLDUĞU İÇİN BENDE İSMİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTEMEDİM.BU GÜZEL TARİF İÇİN KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDERİM..
BENİM YAPTIĞIM ŞEKLİYLE TARİF ŞÖYLE SEVGİLER ...
FAKİR PASTASI
MALZEMELER:
1 yumurta
1 yumurta (akı peynirin içine sarısı üzerlerine)
1,5 su bardaği süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un
ARALARINA SÜRMEK İÇİN:
125 gr eritilmiŞ tereyağ
İÇ HARCI İÇİN:
Beyaz peynir
ÜZERİNE:
Susam
YAPILIŞI:
Tüm hamur malzemeleriyle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
Ilık bir ortamda 20 dk kadar mayalandıralım.Kısık ateşte tereyağını eritelim.
Mayalanan hamuru 24 bezeye bölüp yuvarlayalım.Yeteri kadar peyniri (250-300 gr kadar) çatalla ezip yumurta akını koyup karıştıralım.Bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp üzerine erittiğimiz tereyağından sürelim.2.bezeyide aynı büyüklükte açıp,ilk açtığımız bezenin üzerine yerleştirilem onunda üzerini yağlayalım.
Resimlerde görüldüğü gibi karşılıklı kapatalım tekrar yağlayalım.Birtarafını içe doğru katlayalım diğer tarfıda onun üzerine kapatalım bohça böreği yapar gibi..Tüm bezeleri bu şekilde ikişerli aynı şekilde katlayalım.Bütün bezelere aynı işlemi uyguladaktan sonra ilk yaptığımız parçadan başlayarak elimizle veya merdaneyle kare olacak şekilde açalım.Tam ortasına peynirimizden koyalım.
Önce bir tarafını peynirin üzerine kapatalım sonra dğer tarafınıda üzerine kapatalım.Kapattığımız yer altta gelecek şekilde yağlı kağıt serılmiş tepsiye aralıklarla dizelim.Kalan yağımızı yumurta sarısıyla karıştırıp üzerlerine sürelim.
Üzerlerine susam serpip,önceden ısıtılmış 220 derece fırında pişirelim.
AFİYET OLSUN....
Aldığı kadar un
ARALARINA SÜRMEK İÇİN:
125 gr eritilmiŞ tereyağ
İÇ HARCI İÇİN:
Beyaz peynir
ÜZERİNE:
Susam
YAPILIŞI:
Tüm hamur malzemeleriyle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
Ilık bir ortamda 20 dk kadar mayalandıralım.Kısık ateşte tereyağını eritelim.
Mayalanan hamuru 24 bezeye bölüp yuvarlayalım.Yeteri kadar peyniri (250-300 gr kadar) çatalla ezip yumurta akını koyup karıştıralım.Bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp üzerine erittiğimiz tereyağından sürelim.2.bezeyide aynı büyüklükte açıp,ilk açtığımız bezenin üzerine yerleştirilem onunda üzerini yağlayalım.
Resimlerde görüldüğü gibi karşılıklı kapatalım tekrar yağlayalım.Birtarafını içe doğru katlayalım diğer tarfıda onun üzerine kapatalım bohça böreği yapar gibi..Tüm bezeleri bu şekilde ikişerli aynı şekilde katlayalım.Bütün bezelere aynı işlemi uyguladaktan sonra ilk yaptığımız parçadan başlayarak elimizle veya merdaneyle kare olacak şekilde açalım.Tam ortasına peynirimizden koyalım.
Önce bir tarafını peynirin üzerine kapatalım sonra dğer tarafınıda üzerine kapatalım.Kapattığımız yer altta gelecek şekilde yağlı kağıt serılmiş tepsiye aralıklarla dizelim.Kalan yağımızı yumurta sarısıyla karıştırıp üzerlerine sürelim.
Üzerlerine susam serpip,önceden ısıtılmış 220 derece fırında pişirelim.
AFİYET OLSUN....
ellerine sağlık, leziz görünüyor..
YanıtlaSilyolculuklar için nede güzel olur eline sağlık canım
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım
SilCanım ellerine sağlık ama adı tatlı bir şeyleri çağrıştırıyor bence adı değişmeli :)
YanıtlaSilSevgilerimle...
Teşekkür ederim canım Aldığım blogta öyleydi o yüzden değiştirmek istemedim sevgilerimle
SilNe güzel olmuş pasta diye baktım ama pasta değilmiş afiyet olsun.elinize sağlık
YanıtlaSileline saglik semacim .
YanıtlaSiltatli versiyonunu da deneyelim isminin hakkini verelim insAllah ;)
izlemeye aliyorum paylasimlarin cok istah acici görünüyor
sevgilerimi dualarimi birakiyorum
Teşekkür ederim canım Allah razı olsun selam ve dua ile
Silelıne sağlık kat kat lezzetlı olmustur
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım
SilEllerinize sağlık sema hanım,çayın yanına deniyim bi :))
YanıtlaSilTeşekkür ederim deneyin pişman olmazsınız :))
Silpasta arıyorum :))) peyniri krema yaptım ama olmadı :)
YanıtlaSilsevgiler
Teşekkür ederim :)))
Sil