Tahinli çöreği sevmeyen yoktur sanırım Pastahanelerde satılan içi tel tel lezzetli çörekler vardır ya işte bu tarif tamda öyle...Daha önce çok tahinli çörek yaptım ve başkalarındanda yedim lezzet vardı ama yumuşaktı.Benim yaptıklarımda öyle oluyordu Bu tarif yaptığım en güzel tahinli çörek..Sadece püf noktası ruloları uzatırken burarak yuvarlayarak uzatmak
Denemenizi öneririm arkadaşlar.Hayırlı pazarlar sevgilerimle.
Tarifimizde Şöyle
TAHİNLİ ÇÖREK
MALZEMELER:
75 gr oda ısısında tereyağ
3 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1yemek kaşığı aktif kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
1,5 su bardağı bardağı) tahin
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
ÜZERİNE:
1 Yumurta sarısı
Susam
YAPILIŞI:
Tüm hamur malzemeleriyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun iyice 5-6 dk daha yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 40-50 dakika mayalandırın. Tahin ve toz şekeri mikser ile 2 dakika çırpın. Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgahta tekrar yoğurun ve 12 eşit bezeye bölün ve yuvarlayın. Her birini 2-3 mm kalınlığında yuvarlak açıp üzerine tahin-şeker karışımından sürün ve rulo şeklinde sarın. Bütün hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra, üzerlerini kapatın ve 30 dakika daha bekletin. Bekletme süresi sonunda yuvarlayarak bu parçaları mümkün olduğunca ince şekilde uzatın. Daha sonra bir ucunu sabit tutarak kendi etrafında döndürerek çörek şekli verin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve 200 derece fırında pişirin.
HIm ellerine sağlık canım. Nasıl güzel yapıyorsun yahu.
YanıtlaSilBen en iyisi her gün size geleyim :)
Öpüyorum....
Gel canım gel ne güzel olur teşekkürler canım benim <3
SilMerhaba Canımm
YanıtlaSilÖncelikle bloğuma bıraktığın yorum için teşekkür ederim.
Sonrasında hayırlı pazarlar dilerim.
Tahinli çöreğe bayılırım ve sende çok güzel yapmışsın görüntüsünden belli.
Ellerine sağlık canım bir dilim alıyorum.
Kocaman sevgilerimle
Teşekkürler.hoş geldiniz.sevgiler
SilEn sevdiğim tahinli çörekk bayılırım çokta güzel yapmışınız ellerinize sağlık :))
YanıtlaSilTeşekkürler.Oya hanım.
Silhımmm çok severim tahinli lezzetleri canım.ellerine sağlık.nefis olmuş.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sevgiler
SilEn sevdiklerimdendir. Biz Bursa'lılar her boyunu yaparız
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler
elıne sağlık hep hazır aldım artık bende yapabılırım
YanıtlaSilTeşekkür ederim Selma yap benide çağır :)
SilÇok severim, geçen annemde bu taritten yaptı çok güzel oldu..:)
YanıtlaSilAnnenin de eline sağlık :))
SilÇok Lezzetli olur.Ellerinize sağlık güzel gözüküyorlar. Bloğuma bıraktığınız güzel mesaj için teşekür ederim.
YanıtlaSilellerinize sağlık
YanıtlaSilTam benlik olmuş ablacım.Ellerine sağlık...
YanıtlaSilbu kac derecede pişiyor? ?
YanıtlaSilBloğuma hoş geldiniz .200 derece fırında ayrıca da çoook teşekkür ederim yazmayı unutmuşum sevgilerimle :)
SilEllerinize saglik cok guzel gorunuyo:-)bugun de ben yapicam
YanıtlaSil