ÇITIR RULO AÇMA
MALZEMELER:
1su bardağı ılık süt
1su bardağı ılık su
1su bardağı sıvıyağ
1pkt yaşmaya
1su bardağı ılık süt
1su bardağı ılık su
1su bardağı sıvıyağ
1pkt yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı yoğurt (ben yoktu kullanmadım)
2 yumurta (sarısı üzerine beyazı hamura)
Aldığı kadar un
2 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı yoğurt (ben yoktu kullanmadım)
2 yumurta (sarısı üzerine beyazı hamura)
Aldığı kadar un
ARALARINA SÜRMEK İÇİN:
200 gr yumusak tereyağ veya margarin
İÇİ ÇİN:
Lor veya beyaz peynir
Lor veya beyaz peynir
YAPILIŞI:
Hamuru yoğurup mayalıyoruz yarım saat kadar.mayalanınca (ben geceden yoğurup buzdolabında beklettim)12 eşit bezeye bölüp yuvarlıyoruz. 10 dk da öyle bekletiyoruz..biraz unla açıyoruz cok büyük olmasın servis tabağından biraz büyükçe her kata tereyağ sürüyoruz toplam 3 er 3erli olacak
(3 bezeyi yağlayıp üst üste koyuyoruz en üstede yağ sürülecek) Resimlerdeki gibi Iki yandan içeri doğru rulo yapıyoruz Bir tarafi bir tarafın üzerine katlayıp elimizle biraz bastırıp dinlendiriyoruz o arada diger bezeleride açıp yağlıyoruz.katlayp biraz dinlendirip merdane ve el
yardımıyla uzunlamasına açıyoruz tekrar tereyağ sürüp 3 parmak genişliğinde kesip uç kısmına iç
harcını koyup rulo yapıp katlıyoruz tepsiye dizip üzerlerine yumurta
sarısı sürüp yarım saatte tepside bekletip ,önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.
Canım benim nasıl güzel görüüyor.
YanıtlaSilUzun zaamndır açma börek yapmamıştım aklımda Arnavut böreği vardaı ama bu da çok güzel.
Ay bilemedim :) Artık yapacağım zamanki ruh halime bağlı.
Ellerine sağlık canım benim.....
Elinize sağlık ne güzel katkat olmuş çok güzel bir tarifmiş.deneyeceğim ben adife
YanıtlaSilellerınıze sağlık....cok güzel gorunuyor....
YanıtlaSilof of bu nasıl güzel bir görüntü öyle.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilgörüntü muhteşem, ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık, şekercik..;)
YanıtlaSilMerhaba :)
YanıtlaSilbloğuma yorum yazmışsınız aradan biraz zaman geçti kusura bakmayın hemen dönüş yapamadım .. küçük bebeğim var ve her zaman blog ziyareti yapamıyorum :(
çok cici bir blogla karşılaştım ama herzaman geleceğim:)
rulo açmalar da nefiss ellerinize sağlık..
sevgiler..
Eline sağlık, çok iştah açıcı gözüküyor ;) milföy hamuru gibi de kat kat olmuş... :) elde açma böreğin tadı başka olur... Sevgilerimle...
YanıtlaSilharikulade bir görüntü ellerine sağlık
YanıtlaSileline saglik canim
YanıtlaSilcok güzelll
YanıtlaSiltarifi denedim çok güzel ve başarılı oldu takipçinizim teşekkürler.
YanıtlaSilİsminizi *adı/url*ye tıklayıp yazarsanız devama basıp yorumunuzu bırakırsanız sevinirim afiyet olsun beğenmenize sevindim sevgilerimle
Sil