Allah nasip ederse yarın gece Kadir gecesi..Bütün izleyicilerimin,blog arkadaşlarımın ve tüm islam alemininin Kadir gecesi şimdiden mübarek olsun.Rabbim nice Ramazanlara ve Kadir gecelerine hayırlı amellerle kavuşmayı nasip etsin..Bu tarifi televizyonda mutfağım programında görmüş not etmiştim.Bu gece sahura yapmak nasipmiş.Ben sadece biberli harcını fazla olur düşüncesiyle biraz daha az yaptım.Böylede bence yeterli oldu..Daha tadına bile bakmadım ama biberli harcı çok lezzetliydi..Sıcak sıcak sizlerle paylaşıyorum Sevgilerimle..Tarifimiz ise şöyle..
BİBERLİ EKMEK
MALZEMELER.
1 su bardağı ılık süt
½ su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 talı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
ÜZERİNE:
2adet kırmızı biber
1 su bardağı ılık süt
½ su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 talı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
ÜZERİNE:
2adet kırmızı biber
2 adet domates
1 adet soğan
2 yemek kaşığı susam
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1,5 tatlı kaşığı kaşığı pul biber
kekik (ben kullanmadım)
YAPILIŞI:
Tüm hamur malzemeleriyle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur.Üzeri kapatılarak mayalanmaya bırakılır. Üst harç için; soğanlar küçük küçük doğranır. Kırmızı biberlerin çekirdekleri çıkartılır ve robatta çekilir. Doğranan soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Kabukları soyulup küp küp doğranan domatesler kavrulan soğanlara eklenir. Biraz sotelenip robotta çekilen kırmızı biberler ilave edilir,biberle birlikte de tüm malzemeler biraz daha sotelenir.Ocağın altı kapatılır. Salçalar,pul biber,susam ve kekik katılır. Mayalanan hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır,yuvarlanır.
Elimiz yağa batırılıp bezeler çay tabağı kadar açılır.
Unlanmış fırın tepsisine yerleştirilir 15 dakika kadar da tepsi mayası yapılır.Üzerleri biberli harçla kaplanır. Ekmekler önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN...
1 adet soğan
2 yemek kaşığı susam
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1,5 tatlı kaşığı kaşığı pul biber
kekik (ben kullanmadım)
YAPILIŞI:
Tüm hamur malzemeleriyle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur.Üzeri kapatılarak mayalanmaya bırakılır. Üst harç için; soğanlar küçük küçük doğranır. Kırmızı biberlerin çekirdekleri çıkartılır ve robatta çekilir. Doğranan soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Kabukları soyulup küp küp doğranan domatesler kavrulan soğanlara eklenir. Biraz sotelenip robotta çekilen kırmızı biberler ilave edilir,biberle birlikte de tüm malzemeler biraz daha sotelenir.Ocağın altı kapatılır. Salçalar,pul biber,susam ve kekik katılır. Mayalanan hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır,yuvarlanır.
Elimiz yağa batırılıp bezeler çay tabağı kadar açılır.
Unlanmış fırın tepsisine yerleştirilir 15 dakika kadar da tepsi mayası yapılır.Üzerleri biberli harçla kaplanır. Ekmekler önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN...
Canım ellerine saglik nefis görünüyor kadir gecemız hayırli olsun sevgiler..
YanıtlaSilkadir geçen mübarek olsun biberli ekmekte güzel olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim Sibel hanım.
SilHayırlı kadir geceleri..Biberli ekmeğin çok nefis görünüyor,ellerine sağlık Semacı..
YanıtlaSilSizin de kadir geceniz mübarek olsun..
YanıtlaSilAllah razı olsun sizinde
Silkadır gecen mubarek olsun antakyanın bıberlı ekmeğı elıne sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım
Silçok nefis olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilhttp://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ bende beklerim.
sevgiler
Teşekkür ederim ben sizin izleyicinizim Özlem hanımcım iadeyi ziyarete geleceğim.sizi de beklerim
SilMerhabalar;
YanıtlaSilBlogunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Biberli ekmekler çok lezzetli görünüyor, çok da severim zaten :)
183. takipçin benim.. :)
Bana da gelirsen sevinirim :)
♥ Sevgiler ♥
http://whiteglaze.blogspot.com
twitter: @_gamzeahmet_
Teşekkür ederim hoş geldiniz..
SilAhhh çocukluğumun en güzel lezzeti. çok sağolun paylaşım için..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Bloğuma hoş geldiniz..
Sil