NİŞASTALI & MAYALI PASTAHANE POĞAÇASI
MALZEMELER:
1 yumurta ( sarısı üzerine )
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
2 su bardağından 1 parmak eksik süt
1 paket instant kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN:
6 adet haşlanmış patates(rendelenmiş)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet soğan(küçük doğranmış)
tuz-karabiber
sıvıyağ
YAPILIŞI:
Önce az sıvıyağda soğanları pembeleşene kadar kavuralım.Salçayı ve tuzunu karabiberinde katıp bir kaç sefer karıştıralım.Rendelenmiş patateside ilave edip iyice birbirine karışınca ocağın altıını kapatıp soğutalım.
Tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini örtüp mayalandırın.
Mayalanan hamurumuzdan mandalina kadar parçalar alıp avuç içinizde açın.
Ortasına iç malzemesi koyup kapatın. (Oval veya yuvarlak )kapattığınız kısmı alta gelecek şekildeyağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Bıçak veya bir makasla üstünden tam orta kısmına kesik atın.Yumurta sarısı sürüp, yeniden mayalanmaya bırakın.
Mayalanan poğaçaları soğuk fırına sürüp 190 derecede kızarıncaya kadar pişirin.
Çekilişime siz hala katılmadınız mı?
AFİYET OLSUN..
ellerine sağlık. tam sahurluk bunlar :)
YanıtlaSilpamuk gibi puf puf olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim puf puf lokum gibiydi canım
Silben bu poğaçayı yedim çok güzel oluyor eline sağlık ben serap
YanıtlaSilTeşekkür ederim serap hanım.
Sileline sağlık süper görüntü
YanıtlaSilelıne sağlık hayırlı cumalar
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım
Sil