Ailecek şerbetli tatlıları çok severiz.Bu tarifide bloger arkadaşım Mutfak sevgisinde gördüm çok hoşuma gitti.Bu akşam yemekli misafilerime yaptım.Ailem ve misafirlerim çok beğendiler.Sadece şerbet ölçülerinde biraz değişiklik yaptım Çok nefis bir tatlı oldu.Denemek isteyenler için tarifi.Sevgilerimle...
KALBURABASTI
MALZEMELER:
1 yumurta sarısı
250 gr Tereyağ veya margarin (oda ısısında)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 kaşık pudra şekeri
2 kaşık irmik
2 kaşık yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İÇİNE:
Dövülmüş ceviz içi
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
limonun suyu
YAPILIŞI:
Öncelikle suyu ve şekeri tencereye alın,kaynatın kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra limon suyunu ekleyip,bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.
Tüm malzemelerle kulak memesi kıvamında bir hamu yoğurun.10 dakika dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Bu parçaları rendenin üzerinde elinizle bastırarak açın.İçine 1 tatlı kaşığı kadar ceviz kırığı koyun ve her iki ucunu ortada birleştirip üst üste getirin.
Katlanan kısmı altta kalacak şekilde,az yağla yağladığımız fırın tepsisine dizin.180 derece Isıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin. Sonra ısıyı 200 dereceye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin.(yumuşak değilde daha kıtır olsun isterseniz biraz daha fazla kızartın) Üzerleri kızarınca fırından çıkarın. Sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün.
1 yumurta sarısı
250 gr Tereyağ veya margarin (oda ısısında)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 kaşık pudra şekeri
2 kaşık irmik
2 kaşık yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İÇİNE:
Dövülmüş ceviz içi
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
limonun suyu
YAPILIŞI:
Öncelikle suyu ve şekeri tencereye alın,kaynatın kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra limon suyunu ekleyip,bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.
Tüm malzemelerle kulak memesi kıvamında bir hamu yoğurun.10 dakika dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Bu parçaları rendenin üzerinde elinizle bastırarak açın.İçine 1 tatlı kaşığı kadar ceviz kırığı koyun ve her iki ucunu ortada birleştirip üst üste getirin.
Katlanan kısmı altta kalacak şekilde,az yağla yağladığımız fırın tepsisine dizin.180 derece Isıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin. Sonra ısıyı 200 dereceye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin.(yumuşak değilde daha kıtır olsun isterseniz biraz daha fazla kızartın) Üzerleri kızarınca fırından çıkarın. Sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün.
ellerine sağlık güzel olmuş
YanıtlaSilSemacım süper görünüyor,ellerine sağlık..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım nefis görünüyor,bende çok severim kalburabastıyı:)
YanıtlaSilELİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ.
YanıtlaSilellerine sağlık canım. çook severim bu tatlıyı.sevgi ve selamlar...
YanıtlaSilofff.çok güzel olmuş canım.görüncede canım çekti.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım.:) sevgiler.
SilElinize sağlık çok güzel gözüküyor beğenip yapmanız beni çok mutlu etti :)))
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Mutfak sevgisi sevgilerimle.
YanıtlaSilCanım etkinliğime katıldığın için çook teşekkür ederim.
YanıtlaSilen sevdiğim tatlıdır ellerine sağlık arkadaşım tarif yayında:))