Kaşık (Un) Helvası
Malzemeler:
Malzemeler:
Yağı ve unu tencereye alın.
Un sütlü kahve rengi olana kadar kavurun.
Su ile şekeri ayrı bir kapta karıştırın ve kaynatın. Ateşteki una ekleyin. Hafif ateşte un şerbeti çekene kadar sürekli karıştırın ocaktan alın.
Tencerenin kapağını kapatıp 5 dk. dinlendirin.
Helvaya kaşıkla şekil verip servis tabağına dizin.
Tarçın serperek servis edin.
Afiyet Olsun....
ellerine sağlık Semecım.hayırlı kandiller..
YanıtlaSilSağol canım hayırlı kandiller sevgiler
Silharika olmuş,hayırlı kandiller..
YanıtlaSilSağol canım hayırlı kandiller sevgiler
SilEllerine sağlık , çok severim bu şekilde hem kolay oluyor hemde kıvamı tutturmakta hiç zorlanmıyorsun , bloğunu izlemeye aldım sevgiler..
YanıtlaSilGüzel paylaşımlarımız olsun ..
Teşekkür ederim hoş geldiniz sevgiler
Silhayırlı kandiller Sema hanım tarifinizi gördüm ve hemen denedim eşim ve oğlum çok sevdiler çok teşekkür ederim tarifiniz için selam ve dua ile :)
YanıtlaSilbeğenmenize sevindim afiyetler olsun
SilÇOK SEVERİM VE RAHMETLİ BABACIĞIMINDA ÇOK SEVDİĞİ BİR TATLIDIR VE SON OLARAK HASTANEYE YATMIŞTI GEÇEN YIL OZAMAN BİLE YAPIP GÖTÜRMÜŞTÜM BENDEKİ YERİ AYRIDIR YANİ UN HELVASININ CANIM,ELLERİNE KOLLARINA SAĞLIK
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim...Allah rahmet eylesin canım mekanı cennet olsun
Sil