16 Mayıs 2013 Perşembe

Kaşık (Un) Helvası




Kaşık (Un) Helvası

Malzemeler:


2 bardak un
2 bardak şeker
2 bardak su
1 su bardağı sıvı yağ istenirse tereyağı


Yapılışı:


Yağı ve unu tencereye alın.
Un sütlü kahve rengi olana kadar kavurun.
Su ile şekeri ayrı bir kapta karıştırın ve kaynatın. Ateşteki una ekleyin. Hafif ateşte un şerbeti çekene kadar sürekli karıştırın ocaktan alın.
Tencerenin kapağını kapatıp 5 dk. dinlendirin.
Helvaya kaşıkla şekil verip servis tabağına dizin.
Tarçın serperek servis edin.

Afiyet Olsun....

10 yorum:

  1. ellerine sağlık Semecım.hayırlı kandiller..

    YanıtlaSil
  2. harika olmuş,hayırlı kandiller..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık , çok severim bu şekilde hem kolay oluyor hemde kıvamı tutturmakta hiç zorlanmıyorsun , bloğunu izlemeye aldım sevgiler..
    Güzel paylaşımlarımız olsun ..

    YanıtlaSil
  4. hayırlı kandiller Sema hanım tarifinizi gördüm ve hemen denedim eşim ve oğlum çok sevdiler çok teşekkür ederim tarifiniz için selam ve dua ile :)

    YanıtlaSil
  5. ÇOK SEVERİM VE RAHMETLİ BABACIĞIMINDA ÇOK SEVDİĞİ BİR TATLIDIR VE SON OLARAK HASTANEYE YATMIŞTI GEÇEN YIL OZAMAN BİLE YAPIP GÖTÜRMÜŞTÜM BENDEKİ YERİ AYRIDIR YANİ UN HELVASININ CANIM,ELLERİNE KOLLARINA SAĞLIK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim...Allah rahmet eylesin canım mekanı cennet olsun

      Sil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...