Arkadaşlar buzluk poğaçasının dışının gevrekliği ve lezzeti çok hoşuma gitmişti tahinli çörek yaparsam öylede güzel olacağını düşünerek hamurda bazı değişiklikler yaparak onun yapılışında bir çörek yaptım ve dışı ve içi çıtır bir çörek oldu tavsiye ederim.
TAHİNLİ AÇMA
MALZEMELER:
1,5 su bardağı ılık süt
Yarım paket yaş maya
1tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
ÜZERİNE:
1 yumurta
İÇİNE:
Tahin
Toz şeker
HAMURU YAĞLAMAK İÇİN:
1 Yemek kaşığı oda ısısında margarin
YAPILIŞI:
Tüm malzemelerle kulak memesi kıvamınada bir hamur yoğuralım.
Bekletmeden hamuru dörde bölüp yuvarlayalım elimizle ilk bezeyi kare olacak şekilde pasta tabağı boyutunda açalım margarinin yarısını üzerine sürelim ikinci bezeyi açalım üzerine koyalım
Diğer iki bezeyide aynı şekilde yapıp ikili guruplayalım.
Buzluğa koyalım donduralım çöreklerimizi hazırlamadan önce çözdürelim buzu çözülünce açıldığı kadar açıp büyütelim ikiye keselim üzerini tahin sürüp bolca toz şeker serpelim rulo şeklinde saralım ve esnetip uzatalım 20-25 santim boyutunda kesip kendi etrafında saralım diğer parçayı ve diğer hamuruda aynı şekilde yapalım üzerine yumurta sürüp hiç bekletmeden soğuk 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN....
semacım eline sağlık nefis canım:)
YanıtlaSilsağol arkadaşım..
Sil