ÇİKOLATALI & DEKORLU & LABNE KREMALI PASTA
Malzemeler:
Keki için: ( Arzu edenler hazır pandispanyaylada yapabilir.)
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvıyağ
*2-3 yemek kaşığı kakao
*1 su bardağı+ 1 su bardağının üçte biri un
*1 paket kabartma tozu
Krema Malzemeleri.
*4 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı nişasta
*1 çay bardağından bir parmak eksik toz şeker
*80 gr. bitter çikolata
*150 gr. labne peyniri
*1 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 paket vanilya
Pastayı ıslatmak için:
--------
*1 su bardağı süt+1 tatlı kaşığı şeker
Üzerine çikolata dekoru için:
---------
*80 gr bitter çikolata
Yapılışı :
Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırın. Sarıları şekerle beraber iyice beyazlayana kadar çırpın.
Beyazları bir fiske tuzla beraber kar haline gelene kadar çırpın.
Şekerle çırpılmış sarının içine süt ve yağı koyup karıştırın. Yumurta aklarını ekleyip karıştırın.
Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve hafifçe çırpın.
Yağlanıp unlanmış kalıba hamuru döküp 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Diğer tarafta kremayı pişirin. Bunun için tencereye süt, un ve nişastayı alıp karıştırarak pişirin.
Ocaktan aldığınız kremaya, labne peynirini, çikolatayı, pudra şekerini koyup karıştırın. vanilyayı ekleyin.
Pandispanyayı ikiye bölün Yarım su bardağı sütle ıslatın. Üzerine kremanın birazını yayın . En üste ikinci parçayı kapatın. Kalan yarım bardağı sütle ikinci parçayı da ıslatın.ve kalan kremayla pastayı sıvayın kurabiye kalıplarıyla kağıttan şekiller yapın ve üzerne koyun üzerlerindeyken hindistan cevizi serpin yavaşça kağıtları alın drajelerle süsleyin
Dekorun yapılışı:
Öncelikle alüminyum folyodan pastanın kenar yüksekliği çevresi kadar şerit kesin.Buzdolabı poşetine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı doldurun poşetin ucunu delip alüminyum şeritin üzerine rastgele sıkın.
Şeritlerin her tarafı çikolatayla kaplanınca 1 dakika kadar bekleyin. Önce şeritlin ucundan tutup kaldırın ve dikkatlice pastanın etrafına yapıştırın.
Yapıştırdıktan sonra pastayı dondurucuya koyun ve 4-5 dakika bekleyin.
Pastayı çıkartın ve dikkatlice folyoyu çıkarın.Dolaba kaldırıp en az 3-4 saat dinlendirin.
Afiyet olsun....
ne kadar guzel ve suslu olmus emınım tadıda oyledır elıne sağlık
YanıtlaSil