17 Mart 2013 Pazar

MUZLU & ÇİKOLATALI PASTA


MUZLU & ÇİKOLATALI PASTA

PANDİSPANYASI:
  4 Yumurta(oda ısısında)
  4 Yemek kaşığı şeker
  4 Yemek kaşığı un (iki sefer elenmiş)


KREMASI:

  1 Paket krem şanti
  1 Su bardağı süt
  1/2 Paket krema

İÇİNE:
Muz,,damla çikolata

EN ÜSTÜNE: (SÜSLEMEK İÇİN)
1 Paket ( 80 gr) bitter çikolata
1 tatlı kaşığı margarin
1-2 yemek kaşığı süt
4-5 damla sıvıyağ

YAPILIŞI:
Süt,krema ve krem şanti iyice çırpılır.Buzdolabında bekletilir.Pandispanya pişip soğuyana kadar.( 1 yemek kaşığı kadar ayrılır )

Yumurta ve şeker 10 dk iyice köpürene kadar mikserin en yüksek devirinde çırpılır.Un ilave edilip tahta bir kaşıkla havalandırak yukarıya doğru karıştırılr.En küçük kelepçeli kalıba konur. Önceden ısıtılmış 175 dr fırında fırının kapağı hiç açılmadan 25-30 dk kadar pişirilir.
Soğuyunca 2 ye kesilp arasına krema sürülür muz dizilir damla çikolata serpilir.ikinci kat da üzerine konup kremayla sıvanır çikolata benmari usulü eritilir margarin ve çok az sıvıyağ damlatılır.Sütle inceltilip pastanın üzerine tam ortasına dökülür.Bir spatulayla kenarlara doğru getirilir . Ayırdığımız kremayla çizgiler yapılıp bir kürdanla istenilen şekilde çizgiler çekilir (süslemek sizin zevkinize kalmış)
En az buzdolabında 3-4 saat dinlendirilip servis edilir.

AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...