KAHVALTILIK SOS
MALZEMELER:
1 kilo patlıcan
2 kilo kırmızı biber
6 kilo domates
Yarım kilo havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı sirke
1-2 baş sarmısak
2-3 yemek kaşığı pul acı biber
2 yemek kaşığı tepeleme tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI:
Havuçları temizleyip, haşlayalım.Kırmızıbiber ve patlıcanları fırında yada ocak üzerinde közleyip kabuklarını ve çekirdeklerini temizleyelim.Domateslerin kabuklarını soyalım. ben ince kabuk domates kullandım robotta çekildiği için bana göre bir mahsuru olmuyor.(O yüzden kabuklarını soymadım)Bütün malzemeleri robotta çekelim ve püre haline getirelim tencereye alalım ve orta hararetli ateşte pişirelim. Göz göz olduğunda tuz- şeker- sirke-zeytinyağ ve ince kıyılmış sarmısağı ilave edip karıştıralım. Cam kavanozlara paylaştıralım ve kapaklarını sıkıca kapatalım.
NOT: Kullanmaya başladığınızda açıldığında buzdolabında saklayınız.
AFİYET OLSUN
MALZEMELER:
1 kilo patlıcan
2 kilo kırmızı biber
6 kilo domates
Yarım kilo havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı sirke
1-2 baş sarmısak
2-3 yemek kaşığı pul acı biber
2 yemek kaşığı tepeleme tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI:
Havuçları temizleyip, haşlayalım.Kırmızıbiber ve patlıcanları fırında yada ocak üzerinde közleyip kabuklarını ve çekirdeklerini temizleyelim.Domateslerin kabuklarını soyalım. ben ince kabuk domates kullandım robotta çekildiği için bana göre bir mahsuru olmuyor.(O yüzden kabuklarını soymadım)Bütün malzemeleri robotta çekelim ve püre haline getirelim tencereye alalım ve orta hararetli ateşte pişirelim. Göz göz olduğunda tuz- şeker- sirke-zeytinyağ ve ince kıyılmış sarmısağı ilave edip karıştıralım. Cam kavanozlara paylaştıralım ve kapaklarını sıkıca kapatalım.
NOT: Kullanmaya başladığınızda açıldığında buzdolabında saklayınız.
AFİYET OLSUN
tariflerinizi cok begendim alah razi olsun
YanıtlaSilEllerinize saglik, kis aylarinda özellikle genis ailelerde ne güzel yenir.
YanıtlaSilDostca kalin,
P@P@TY@