**DAMA PASTA**
MALZEMELER:
Bir adet iki katlı sade hazır pandispanya
Bir adet iki katlı kakaolu hazır pandispanya
KREMASI:
4 Su bardağı süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
**************
1 paket hazır sıvı krema
1 çay bardağı (ince belli)damla çikolata
1 tatlı kaşığı kakao
1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
ISLATMAK İÇİN :
1,5 Su bardağı süt
2 tatlı kaşığı toz şeker
YAPILIŞI:
Önce kremayı pişirin. Bunun için tencereye süt,yumurta sarısı ,şeker,un ve nişastayı alıp karıştırarak pişirin.
Ocaktan aldığınız kremayı ılıtın , Başka bir kapta kremayı mikserle 4-5dk çırpın. çikolatayı,benmari usülü eritin ılımış muhallebiye çırptığımız kremayıerittiğimiz çikolatayı ,kakaoyu, pudra şekerini koyup mikserle karıştırın. Buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
Öncelikle kakaolu ve sade pandispanyaların ortalarını bir su bardağı, orta boy yuvarlak bir kase vede büyük boy yuvarlak bir kase yardımı ve sivri uçlu bir bıçakla bardağın ve kaselerin çapında yuvarlak olarak kesin. Dört adet pandispanyadan herbiri resimdeki şekilde dört halka haline gelecek.
Keserek elde ettiğimiz pandispanya halkalarından bir adet sade ve büyük olanı alıp servis tabağına yerleştirin. Bu pandispanyanın ortasına kakaolu bir küçük halkayı, onun ortasına sade daha küçük halkayı, tam ortaya da kakaolu minik ortayı sırası ile yerleştirin. Yani halkalar sıra ile renk değiştirerek yerleştirilecek.hazırlanan halkanın birinin üzerini sütle ıslatıp kremanın bir kısmını sürüp
kakaolu keklerin üzerine sade gelecek şekilde ikinci halkayıda yerleştirip tekrar ıslatıp krema sürüyoruz dört halkayı bu şekilde üst üste koyup en sonda kremanın kalanıyla pastayı sıvıyoruz dilediğimiz şekilde hindistan cevizi ve damla çikolatayla süslüyoruz
Pastayı en az 4 saat dinlendirip servis ediyoruz
AFİYET OLSUN...
MALZEMELER:
Bir adet iki katlı sade hazır pandispanya
Bir adet iki katlı kakaolu hazır pandispanya
KREMASI:
4 Su bardağı süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
**************
1 paket hazır sıvı krema
1 çay bardağı (ince belli)damla çikolata
1 tatlı kaşığı kakao
1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
ISLATMAK İÇİN :
1,5 Su bardağı süt
2 tatlı kaşığı toz şeker
YAPILIŞI:
Önce kremayı pişirin. Bunun için tencereye süt,yumurta sarısı ,şeker,un ve nişastayı alıp karıştırarak pişirin.
Ocaktan aldığınız kremayı ılıtın , Başka bir kapta kremayı mikserle 4-5dk çırpın. çikolatayı,benmari usülü eritin ılımış muhallebiye çırptığımız kremayıerittiğimiz çikolatayı ,kakaoyu, pudra şekerini koyup mikserle karıştırın. Buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
Öncelikle kakaolu ve sade pandispanyaların ortalarını bir su bardağı, orta boy yuvarlak bir kase vede büyük boy yuvarlak bir kase yardımı ve sivri uçlu bir bıçakla bardağın ve kaselerin çapında yuvarlak olarak kesin. Dört adet pandispanyadan herbiri resimdeki şekilde dört halka haline gelecek.
Keserek elde ettiğimiz pandispanya halkalarından bir adet sade ve büyük olanı alıp servis tabağına yerleştirin. Bu pandispanyanın ortasına kakaolu bir küçük halkayı, onun ortasına sade daha küçük halkayı, tam ortaya da kakaolu minik ortayı sırası ile yerleştirin. Yani halkalar sıra ile renk değiştirerek yerleştirilecek.hazırlanan
kakaolu keklerin üzerine sade gelecek şekilde ikinci halkayıda yerleştirip tekrar ıslatıp krema sürüyoruz dört halkayı bu şekilde üst üste koyup en sonda kremanın kalanıyla pastayı sıvıyoruz dilediğimiz şekilde hindistan cevizi ve damla çikolatayla süslüyoruz
Pastayı en az 4 saat dinlendirip servis ediyoruz
AFİYET OLSUN...
Yoğun emek ve maharetle harikalar yaratmışsınız ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilSevgiler...
çok teşekkür ederim sevgiler :)
YanıtlaSilSayfanızı çok beğendim,hepsi birbirinden lezzetli ve göz okşayıcı,tariflerinizin çoğunu deneyeceğim.Emeğinize sağlık.........
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim
Sil